"Čaba Silađi je dao svoj doprinos"
"Čaba Silađi je dao svoj doprinos"

Sportisti protiv medijskog mraka sa zapada: Daj svoj doprinos!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.05.14. | 16:30

Na društvenim mrežama pokrenuta kampanja koja za cilj ima da probudi svest stranaca o katastrofi koju trenutno proživljava srpski narod

Čaba Silađi je dao svoj doprinosTek kada je Novak Đoković javno kritikovao vodeće svetske medije zbog toga što poplavama u Srbiji ne posvećuju dovoljno pažnje kolege sa zapada poklonile su određeni prostor zbivanjima iz naše zemlje. Ali, svako ko ima prijatelje u inostranstvu zna da se u drugim zemljama veoma malo zna o razmerama katastrofe koja nase je zadesila.

Stoga je grupa internet entuzijasta pokrenula kampanju koja poziva sportiste da prošire glas o stanju u Srbiji i što veći broj ljudi iz inostranstva upoznaju sa onime što se dešava. I to ne samo u Srbiji, već i u Bosni i Hercegovini.
"Srbija i Bosna proživljavaju najgore poplave u istoriji… Nažalost, većina stranih medija je ignorisala ovu činjenicu. Pomozite nam da podignemo svest o bolu, gubitku, katastrofi i danku koje su ove poplave uzele mnogima u Srbiji i Bosni. U isto vreme su probudile i hrabrost, solidarnost i toplinu u drugima koji su priskočili u pomoć najugroženijima", navodi se u apelu u kojem se sportisti, ali i svi ostali, pozivaju da na društvene mreže okače fotografije sa haštagovima #supportSerbia, #supportBosnia, #helpforSerbia, #helpforBosnia #DajSvojDoprinos.

Izabrane vesti

U akciju su se odmah uključile teniserke Jovana Jakšić i Ivana Jorović, plivači Čaba Silađi, Minja Najdanovski, odbojkašica Suzana Ćebić, a verujemo da će ih uskoro biti mnogo, mnogo više.

Jovana Jakšić i Ivana JorovićMinja NajdanovskiSuzana Ćebić

Na sličan način pomaže i povremeni reprezentativac Srbije Ivan Paunić, koji je zajedno sa saigračima iz Fuenlabrade poslao poruku podrške.

 

(FOTO: Twitter)


tagovi

WTAPoplaveJovana JakšićIvana JorovićČaba Silađi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara