Zlatni Hrvati iz Dohe (©Reuters)
Zlatni Hrvati iz Dohe (©Reuters)

Spisak Hrvatske za Pariz: Adio, kapetane! Nema ni talije sa Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 16:19

Otpali Ivan Krapić golman Mate Anić, Franko Lazić, Filip Kržić i Zvonimir Butić...

Kroz 21 najbolji vaterpolo timovi na svetu će zaplivati ka medaljama u Parizu. Pripreme su u punom jeku, a selektori su počeli da otkrivaju karte. Na sto ih je položio Ivica Tucak.

Prvi čovek reprezentacije Hrvatske odredio je kojih 13 vodi na Olimpijske igre. Pravih iznenađenja nema, verovatno je odabrao i najbolje što svetski šampion i evropski viceprvak u ovom trenutku ima, a tom odlukom je poslao kapitena Ivana Krapića u penziju.

Izabrane vesti

Adio, kapetane! To bi bilo to u kapici sa crveno-belim kockicama od Ivana Krapića. Završio je reprezentativnu karijeru. Pored kapitena, koji je na u proteklom periodu imao 'savetodavnu ulogu' otvali su i Franko Lazić, Filip Kržić, Zvonimir Butić i golman Mate Anić, što znači da će Barakude u Parizu biti bez 'talije'.

Na Svetskom prvenstvu u Dohi čuvar mreže Mate Anić nije mnogo branio, ušao je na 'mala vrata' zbog intervencije koju je morao da obavi Toni Popadić, ali je u finalu zablistao u penal-seriji. Ipak, na Olimpijske igre ne ide.

„Ovo su najteži trenuci za svakog selektora, pa tako i za mene. Dosta to emotivno proživljavam“, poručio je Ivica Tucak za Vaterpolo savez Hrvatske i nastavio:

„Kao što sam rekao i igračima, svih 18, odnosno i ova petorica koji su otpali, da su, ipak, završili na konačnom spisku, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebno dosadašnjem kapitanu Ivanu Krapiću, kome je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu“.

Nije bilo jednostavno hrvatskom selektoru da preseče, no neće ni drugima u dogledno vreme. Ubrzo će i drugi početi da saopštavaju koga vode u Pariz. Čeka se spisak Srbije i 13 igrača na koje će se odloniti Uroš Stevanović.

Zanimljivo, od svih koje je Ivica Tucak pozvao samo Luka Lončar za hleb zarađuje u inostranstvu...

(©Reuters)(©Reuters)

KONAČNI SPISAK HRVATSKE ZA OLIMPIJSKE IGRE:

Golmani: Marko Bijač (Jadran Split), Toni Popadić (Jug Dubrovnik)

Bekovi: Rino Burić (Jug Dubrovnik), Marko Žuvela (Jug Dubrovnik), Matijas Biljaka (Mladost Zagreb)

Centri: Luka Lončar (Olimpijakos), Josip Vrlić (Mladost Zagreb)

Spoljna linija: Maro Joković (Jug Dubrovnik), Loren Fatović (Jadran Split), Luka Bukić (Mladost Zagreb), Ante Vukičević (Mladost Zagreb), Jerko Marinić Kragić (Jadran Split), Konstantin Harkov (Mladost Zagreb)


tagovi

Ante VukičevićLuka BukićLoren FatovićKonstantin HarkovMaro JokovićJerko Marinić KragićJosip VrlićLuka LončarMatijas BiljakaMarko ŽuvelaRino BurićToni PopadićMarko BijačOlimpijske igreOlimpijske igre 2024vaterpolo reprezentacija HrvatskeIvica TucakIvan KrapićMate AnićZvonimir ButićFranko LazićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara