"Srbija"
"Srbija"

SP: Srpkinje protiv nezgodne Južne Koreje

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.13. | 23:12

"Očekuje nas teška utakmica. Želela sam da izbegnemo Koreju u osmini finala. Nama ne odgovara ta duboka odbrana i njihov stil igre. Spremaćemo se i daćemo sve od sebe, pa šta nam Bog da", kazala je Tomašević

SrbijaSelektor rukometašica Srbije Saša Bošković ocenio je da će utakmica osmine finala prvenstva sveta protiv selekcije Južne Koreje predstavljati težak ispit za njegove izabranice.

Nakon završetka prve faze takmičenja i raspleta u grupama A i B, Srbija je pobedom Brazila nad Danskom zauzela drugo mesto u B grupi i igraće sa trećeplasiranim timom iz A grupe, Južnom Korejom.
"Biće to jako teška utakmica. Koreja je nezgodan protivnik, nešto poput Japana. Igraju duboke odbrane, ali mi ćemo se spremiti za taj duel. Zadavale su dosta problema selekcijama iz grupe A u Beogradu, ali su i Crna Gora i Francuska bile bolje od njih. Svesni smo težine duela, ali imamo dovoljno vremena da se spremimo", izjavio je Bošković.

Pouzdani golman Katarina Tomašević takođe smatra da je azijska reprezentacija neugodan protivnik.
"Očekuje nas teška utakmica. Što se mene tiče, želela sam da izbegnemo Koreju u osmini finala. Nama ne odgovara ta duboka odbrana i njihov stil igre. Spremaćemo se i daćemo sve od sebe, pa šta nam Bog da", kazala je Tomašević.

Utakmica osmine finala svetskog prvenstva između rukometašica Srbije i Južne Koreje na programu je 16. decembra od 20.45 sati u Beogradskoj areni.

U ostalim mečevima osmine finala 15. decembra igraju Nemačka - Angola (Novi Sad, 17.30 sati), Danska - Crna Gora (Beograd, 18), Poljska - Rumunija (Novi Sad, 20.15) i Francuska - Japan (Beograd, 20.45), a 16. decembra Mađarska - Španija (Novi Sad, 17.30), Brazil - Holandija (Beograd, 18) i Norveška - Češka (Novi Sad, 20.15).

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaSaša BoškovićSP rukometašiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara