"Marko Vujin"
"Marko Vujin"

SP RUKOMET: Srpski tajfun oduvao Belorusiju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.13. | 19:30

Izabranici Veselina Vukovića bez problema došli do drugog trijumfa na Svetskom prvenstvu u Španiji - 34:28

Marko VujinRukometna selekcija Srbije ostvarila je drugi trijumf na Svetskom prvenstvu u Španiji. Izabranici Veselina Vukovića bez većih problema su savladali Belorusiju i izjednačili se sa Slovenijom na čelu tabele u grupi C – 34:28 (20:13). Ovim pobedom naša selkcija je praktično obezbedila plasman u osminu finala i sada joj preostaje da se u mečevima sa Slovenijom i Poljskom izbori za što bolji plasman.

Orlovi su još jednom pokazali veliku raznovrsnost u napadu, koju je gotovo tokom celog meča pratila granitna odbrana 6-0. Takva defanzivna postavka u prvom poluvremenu je iznedrila ogroman broj kontranapada koje su u golove pretvarali Ilić, Nikčević i Nenadić.

Izabrane vesti

Novopečeni otac je sa tri vezana pogotka bio najzaslužniji za to što se naša selekcija odlepila na pet golova razlike (15:10), a ta prednost se do kraja prvog dela igre iz minuta u minut uvećavala.

Potez meča je napravio mladi Mijajlo Marsenić koji je u finišu prvog dela igre postigao strašan pogodak, baš kakvo je bilo i prvo poluvreme pulena Veselina Vukovića.

Srbija je u istom ritmu igrala i do polovine drugog poluvremena, kada je došlo do očekivanog pada.

To su Belorusi, predvođeni nezadrživim Rutenkom uspeli da iskoriste i u jednom trenutku priđu na samo pet golova minusa.

Ipak, Vuković je sa dva tajm-auta u finišu meča uspeo donekle ponovo da podigne ekipu i rutinski privede meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Nenadić i Vujin sa po pet golova, dok je kapiten Momiri Ilić postigao gol manje. Ministar odbrane Darko Stanić branio je samo u prvom poluvremenu i prikupio šest odbrana, dok je njegov zamenik Ivan Gajić zabeležio čak devet intervencija.

Sa druge strane Rutenka je deset puta pogađao mrežu naše selekcije, dok je Vitali Čarapenka i pored 34 primljena gola svoje reprezentacije uspeo da zabeleži 16 odbrana.

Srbija sutra od 18 časova igra sa Saudijskom Arabijom, dok Belorusiju očekuje okršaj sa Južnom Korejom.

Večeras je na programu još jedan meč u grupi C, u kojem se sastaju Saudijska Arabija i Poljska.

REZULTAT:

Grupa C:
Južna Koreja – Slovenija 27:34 (13:14)

Belorusija – Srbija 28:34 (13:20)

20.15 Saudijska Arabija – Poljska

Grupa D:
Alžir – Hrvatska 21:30 (12:15)
19.00 Egipat – Španija
21.15 Australija – Mađarska

(FOTO: Action images)


tagovi

sp rukometSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara