""
""

SP RUKOMET: Srpkinje pale na prvom ozbiljnijem testu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.13. | 19:33

Brazilke slavile u Čairu sa 25:23

Na provom ozbiljnijem testu na Svetskom šampionatu reprezentacija Srbije je pala! U lepoj atmosferi u niškom Čairu bolje od Srpkinja bile su Brazilke rezultatom 25:23, tako da će naš tim u susretu sa Danskom najverovatnije odlučivati o drugom mestu u grupi B. Ovo je prvi neuspeh našeg tima na ovom takmičenju.

Naše devojke ušle su dosta nervozno u meč što je rezultiralo tima da Brazilke već posle uvodnih nekoliko minuta naprave dva gola viška - 4:2. Čak četiri sedmerca sudije su dosudile u uvodnih 10 minuta i to je još jedan pokazatelj koliko su oba tima igrala agresivno i pokazala ogromnu želju za pobedom. 

Izabrane vesti

Čvršća odbrana Srpkinja urodila je plodom i u 12. minutu uspeli smo da preokrenemo rezultat na 8:6, ali kada se očekivalo da prelomimo meč u našu korist, usledio je novi pad. Preko Da Silve i Kavlero gošće su vratile prednost na svoju stranu, a zatim i uspešno privele kraju prvi poluvreme rezultatom 14:11. 

U tom periodu ni jedan ni ni drugi tim nisu igrali na očekivanom nivou, ali Srbija je više "patila", pošto čak pet minuta nije uspela da postigne gol. Najmanje loše bile su Alešandra Nascimento i Eduarda Amorim, koje su i obezbedile Brazilkama lepu prednost posle prvih 20 minuta.

Početkom drugog poluvremena Srbija je preko Katarine Krpež smanjila na 12:14, čime je najavila bolju igru u nastavku, međutim... Nastavile su naše devojke da promašaju iz odličnih pozicija, pa su Brazilke ipak uspele da zadrže prednost sve do 10 minuta minuta pre kraja, kada smo konačno uspeli da smanjimo na minus jedan, a zatim i da izjednačimo na 21:21.

Osam minuta u tom periodu naš rival nije postigao gol, ali ponovo nismo uspeli da povedemo, jer je taj post Brazilki prekinula Rodrigez na isteku 53. minuta za 22:21.

U najbitnijim momentima izabranice selektora Boškovića napravile su nekoliko grešaka i to je surovo kažnjeno. Brazil je ponovo napravio dva razlike, jednom smo uspeli da se vratimo na minus jedan, ali to je bilo sve.

Pobedničku ekipu predvodile su Nasimento i Eduarda Amorim sa po pet pogodaka, koliko je postigla i Katarina Krpež za Srbiju. Sanja Damnjanović, Jelena Živković i Sanja Rajović dodale su na to još po četiri gola.

U narednom kolu naše devojke u sredu igraju protiv Dankinja, a u poslednjem meču grupe B sastaju se sa Kineskinjama. 

(foto: MN Press)


tagovi

Rukomet SP 2013.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara