"Slovenija"
"Slovenija"

SP RUKOMET: Slovenci u polufinalu, Hrvati izbacili Francuze!

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.01.13. | 23:08

Španci preokretom uspeli da preskoče Nemce, a Danci opravdali ulogu favorita protiv Mađarske...

SlovenijaRukometaši Slovenije su posle velike borbe savladali reprezentaciju Rusije rezultatom 28:27 (14:13) i plasirali se u polufinala Svetskog prvenstva u Španiji. Iako je Zbornaja polovinom prvog dela igre imala čak pet golova prednosti, igrači Borisa Denića se nisu predavali i do kraja poluvremena su uspeli da anuliraju prednost i preokrenu rezultat, da bi na odmor otišli sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu Slovenija je dodala gas i počela da se rezultatski odvaja, da bi otprilike na polovini drugog dela igre imali pet golova prednosti, i do kraja veoma teškog meča uspeli da sačuvaju prednost i slave veliku pobedu nad favorizovanom Rusijom.

Interesantno je da su igrači Zbornaje zaradili čak tri crvena kartona, prvo je direktno isključenje dobio Sergej Gorbok početkom drugog poluvremena, da bi do kraja susreta Mihail Čipurin i Egor Evdokimov zbog tri dvominutna isključenja dobili po crveni karton, što je u neku ruku i uticalo na krajnji ishod utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Uroš Zorman, Luka Zvizej i Gasper Marguc sa po pet golova, dok je standardno dobar Timur Dibirov postigao šest pogodaka.
 

Selekcija Španije takođe se plasirala u polufinale pošto je u drugoj četvrtfinalnoj utakmici savladala Nemačku rezultatom 28:24 (12:14). Panceri su tokom prvog dela igre bili bolji tim na terenu, dva puta su imali po dva gola prednosti. Međutim, Crvena furija se probudila tokom drugog poluvremena i zaigrala još bolje i slomila otpor sjajnih Nemaca, da bi šest minuta pre kraja utakmice imala čak četiri gola prednosti, a tu prednost sačuvala je i do kraja meča.

Najbolji strelac u ekipi Španije bili su Hulen Aginagalde i Viktor Tomas sa po sedam golova, dok je golman Hoze Manuel Sijera imao čak 13 odbrana. Na drugoj strani Sven-Soren Kristofersen postigao je šest pogodaka, dok ni 15odbrana fantastičnog čuvara mreže Silvija Hajnevetera nisu pomogla Pancerima da se dokopaju polufinala.

Rukometaši Danske treći su polufinalisti Svetskog prvenstva pošto su savladali selekciju Mađarske rezultatom 28:26 (18:11). Zvanični šampioni Evrope su od samog starta meča krenuli silovito i polovinom prvog poluvremena imali šest golova prednosti, da bi na pauzu otišli sa čak sedam golova prednosti. Ipak, crveno-beli su se u drugom poluvremenu potpuno opustili, što su igrači Lajoša Močaja pokušali da iskoriste, postepeno su smanjivali prednost favorita, čak došli i do gola zaostatka minut i po pre kraja susreta, međutim, Henrik Molgard 30 sekundi pre kraja meča zapečatio je sudbinu Mađarske i postavio konačnih 28:26.

Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Hans Lindberg sa deset golova, dok je Lazlo Nagi bio strelac osam pogodaka za Mađarsku.

Danci će se u polufinalu sastati sa Hrvatskom, koja je iznenadila favorizovanu Francusku 30:23 (13:12). Domagoj Duvnjak je postigao devet golova, a na golu Vatrenih je blistao Mirko Alilović sa 13 odbrana. Trikolori su potpuno podbacili, a najefikasniji je bio Soraindo sa pet golova...

Izabrane vesti

Četvrtfinale SP
Rusija – Slovenija 27:28 (13:14)
Španija – Nemačka 28:24 (12:14)
Danska – Mađarska 28:26 (18:11)
Francuska - Hrvatska 23:30 (12:13)


tagovi

Evropasp rukometŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara