"Dibirov"
"Dibirov"

SP RUKOMET: Rusi lagano savladali ČIle, Nemačkoj derbi protiv Francuske

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.13. | 22:06

Zbornaja od samog starta igrala ofanzivno i, na kraju, zasluženo slavila sa 36:24

 

DibirovReprezentacija Rusije savladala je selekciju Čilea rezultatom 36:24 (18:13) u prvoj utakmici petog kola B grupe. Zbornaja je od samog starta utakmice uhvatila pobednički ritam i polovinom prvog dela igre stekla pet golova prednosti (11:6). Do kraja prvog poluvremena Rusija je rutinski držala prednost, koju je do kraja utakmice povećala na 12 golova razlike. Najefikasniji igrač u reprezentaciji Rusije bio je Timur Dibirov sa deset golova, dok je na drugoj strani Emil Ludvig Fehtman postigao devet golova, a da poraz ne bude ubedljiviji pobrinuo se golman Felipe Barijentos, koji je imao 11 odbrana.

Ovom pobedom igrači Olega Kulešova ubeležili su treću pobedu, uz po jedan remi i poraz, i trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli. Čile je doživeo i peti poraz na turniru.

Reprezentacija Tunisa obezbedila je prolaz u osminu finala pobedom nad Argentinom rezultatom 22:18 (7:6) u prvom meču Grupe A. Gaučosi su tako zabeležili četvrti poraz, i iza njih se jedino nalazi selekcija Crne Gore, dok su Tunišani trenutno treći u grupi. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Abdelak ben Salak sa pet golova, dok je za Argentinu najviše golova postigao Sebastijan Simone - četiri.

Izabrane vesti

U derbiju petog kola grupe A rukometaši Nemačke su u neizvesnom meču bili bolji od Francuske rezultatom 32:30 (16:16). Tokom čitavog meča viđena je rezultatska klackalica, da bi polovinom drugog poluvremena Panceri otišli na četiri gola prednosti, što se kasnije ispostavilo kao nedostižna prednost za Galske petlove. Najefikasniji igrač u redovima Nemačke bio je Patrik Grecki, koji je postigao šest golova, dok je Nikola Karabatić bio strelac osam pogodaka. Posle pet kola i jedna i druga ekipa imaju po četiri pobede i poraz, uz bolju gol razliku Francuske.

Reprezentacija Islanda rutinski je savladala Katar rezultatom 39:29 (19:14) u pretposlednjoj utakmici grupe B. Islanđani su tako obezbedili prolaz u osminu finala, dok Katar nije imao šansi za prolaz ni pre ovog meča i takmičenje završava kao pretposlednja ekipa u grupi.  Najefikasniji strelac u pobedničkoj ekipi bio je Gudjor Valur Sigurdson sa deset golova, dok je na drugoj strani Vajdi Sinen postigao sedam.

Grupa A
Argentina – Tunis 18:22 (6:7)
Francuska – Nemačka 30:32 (16:16)
Crna Gora - Brazil 25:26 (10:11)

Grupa B
Rusija – Čile 36:24 (18:13)
Island – Katar 39:29 (19:14)
Danska - Makedonija 33:30 (13:14)


tagovi

Evropasp rukometŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara