"Lazarov"
"Lazarov"

SP RUKOMET: Nemci zakucali Crnogorce za dno, Makedonci se provukli

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.13. | 22:08

Lazarov spasao naše južne susede poraza i težeg protivnika u osmini finala...

 

LazarovDerbi meč četvrtog kola B grupe između Rusije i Makedonije završen je nerešenim ishodom - 29:29 (16:13). Iako su Rusi vodili tokom većeg dela meča, početkom drugog poluvremena imali su i “plus šest” (21:15), naši južni susedi se nisu predavali. Uspeli su da preuzmu kontrolu nad mečom i izjednače u poslednjem minutu. Veoma bitan bod za Makedonce, jer u slučaju da su izgubili verovatno bi zauzeli četvrtu poziciju u grupi što znači i teži protivnik. Kiril Lazarov je naravno bio najefikasniji na meču sa 10 pogodaka. Kod Rusa se istakao Dibirov sa osam golova.

Katar je potvrdio ulogu favorita protiv Čilea - 31:23, ali oni su praktično završili takmičenje, pošto će se teško domoći četvrte pozicije koja vodi u osminu finala . Pobednik nijednog trenutka nije dovođen u pitanje, a naefikasniji je bio Sahbi Aziza sa osam pogodaka, a na golu je bio fenomenalni Mohsi Jafai sa čak 17 odbrana.

Danci su pobedili Island sa 36:28, Kristjanson je postigao osam golova i vratio svoj tim na čelo grupe B.

Grupa B, 4. kolo
Makedonija – Rusija 29:29 (16:13)
Čile – Katar 23:31 (9:16)
Island - Danska 28:36 (13:16)

Brazilci su pobedili Tunis sa 27:22 i vratili se u igru za plasman u osminu finala. Iskočio je Lukas Kandido sa pet pogodaka, dok je na golu blistao Lusi Rikardo Naskimento sa čak 14 odbrana. S druge strane, jedini raspoloženi igrač kod Tunišana bio je Kamel Alouini sa šest golova. Nemci su lako izašli na kraj sa Crnogorcima - 29:21 i bar na trenutak izbili na čelo tabele A grupe. Dominik Klajd i Kristof Teuerkauf postigli su po četiri gola, dok je na drugoj stani Fahrudin Melić sedam puta probušio mrežu Pancera, ali slaba je to uteha pošto su zakucani za dno tabele bez ijedne pobede.  

Francuzi su praktično na poluvremenu završili sav posao protiv Argentine, tako da su se do kraja utakmice malo opustili - 35:23. Samuel Honrubija je u pobedničkom timu bio najefikasniji sa sedam pogodaka, dok je s druge strane Pablo Simone postigao jedan više od njega. 

Grupa A, 4. kolo
Brazil – Tunis 27:22 (13:11)
Nemačka – Crna Gora 29:21 (13:11)
Argentina - Francuska 23:35 (6:19)

Izabrane vesti

(FOTO: MN Press)


tagovi

Evropasp rukometŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara