""
""

SP: Mađarska lekcija Čehinjama

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.12.13. | 17:34

Ubedljive Mađarice – 35:27

Reprezentacija Mađarske savladala je selekciju Češke rezultatom 35:27 (18 :16) na otvaranju takmičenja u grupi D svetskog rukometnog prvenstva za žene koje se održava u Novom Sadu.

Čehinje su bolje ušle u utakmicu i u prvih dvadesetak minuta, predvođene sjajnom Janom Knedlikovom, imale su rezultatsku prednost od dva do tri gol razlike. Međutim, pri vođstvu Češke od 12:10, jedna od njihovih najboljih igračica u odbrani Pavla Poznarova dobila je direktni crveni krton zbog grubog prekršaja, što je u potpunosti preokrenulo tok meča.

Izabrane vesti

Mađarice su brzo materijalizovale tu prednost i minus dva pretvorile u plus tri (15:12) da bi se na poluvreme otišlo rezultatom 18:16 za Mađarsku.

U drugom poluvremenu do potpunog izražaja je došla razlika u klasi pa su Mađarice konstantno uvećavale prednost da bi sredinom drugog dela igre stigle do maksimalnih deset golova razlike (28:18), a onda su "digle ručnu" i rutinski privele meč kraju slavivsi sa osam golova razlike - 35:27.

Najefikasnija u Mađarskoj selekciji bila je Anita Garbic  sa devet golova, dok je sa druge strane Jana Knedlikova postigla šest.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČeškaMađarskaSP rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara