Nikola Portner (©Reuters)
Nikola Portner (©Reuters)

Šok u Magdeburgu: Suspenzija za Nikolu Portnera

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 08:32

Doping prekršaj golmana šampiona Evrope: “Ova informacija me je duboko šokirala”, istakao je sin legendarnog Zlatka Portnera

Magdeburg, šampion Evrope i sveta (kruna na Superglobu u Saudijskoj Arabiji) dobro gura ove sezone. Favorit je za titulu u Bundesligi, trenutno je dugo s bodom manje opd Fukse Berlina, ali i utakmicu manje, a u Ligi šampiona je stigao do četvrtfinala. Pred ključni deo sezone, borbu na tri fronta - šok u taboru tima Beneta Vigerta. Zbog doping prekršaja, suspendovan je jedan od najboljih golmana današnjice Nikola Portner.

Kako je vicešampion Bundeslige saopštio u sredu uveče, Liga je obavestili klub da je protiv švajcarskog reprezentativca pokrenut takozvani postupak upravljanja rezultatima zbog pozitivne kontrole takmičenja.

Izabrane vesti

"Za sada znamo vrlo malo detalja o optužbi i statusu postupka. Nikola Portner za sada ne učestvuje na treninzima i takmičenjima našeg kluba. Podržavamo Nikolu Portnera u rasvetljavanju stvari i u kontaktu smo sa HBL“, navodi se u saopštenju kluba koji ne mora da strahuje od oduzimanja bodova.

"Ako dođe do nove situacije, mi ćemo to saopštiti što je moguće transparentnije u konsultaciji sa igračem“, objasnili su u Magdeburgu.

20.00: (1,45) Tuluz (8,00) Seson (3,40)

Nisu date nikakve informacije o vremenskom okviru postupka ili narednim koracima. Sam Nikola Portner je preko Instagrama napisao:

Obavešten sam da je moja kontrola očigledno pokazala 'rezultat analize koji odstupa od norme' i da je zbog toga pokrenut postupak. Ova informacija me je duboko šokirala“, nastavio je Portner i dodao:

Duboko žalim zbog situacije i učiniću sve što je u mojoj moći da pokažem da nisam prekršio nijedno antidoping pravilo i da sam uvek delovao i da ću se ponašati u duhu vrednosti sporta. Molim za razumevanje da za sada ne mogu da dajem bilo kakve dalje izjave“, istakao je sin legendarnog asa Metaloplastike iz osamdesetih godina prošlog veka.

Nikola Portner je Magdeburgu od 2022. godine. Pre toga je branio boje Monpeljea i Šamberija u Francuskoj i Berna i Kadetena u Švajcarskoj. Prošle sezone je sa timom sa istoka Nemačke osvojio Ligu šampiona, a šest godina ranije je to isto učinio sa Monpeljeom. Proteklog leta je produžio ugovor s timom Beneta Vigerta do 2027.

Za Švajcarsku je debitovao 2011. godine, a poslednji put je igrao za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj početkom godine.

Ove sezone u Bundesligi ima 191 odbranu na 27 utakmica. Ima više od 30 odsto odbrana. Magdeburg će morati na završnom turniru Kupa Nemačke da bude bez Portnera, pa će teret morati da iznese povremeni španski reprezentativac Sergej Ernandez koji je proteklog leta stigao iz Benfike.


tagovi

Nikola PortnerRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara