""
""

ŠOK U HRVATSKOJ: Šveđanka pala i prerezala vrat skijom!

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.01.13. | 15:55

Švedska skijašica Natali Eklund nezgodno pala i ivica skije ju je razrezala između grla i brade

 

Izabrane vesti

Predstojeća trka skijašica na hrvatskog Sljemenu je dobila krvavu uvertiru! Tokom službenog obilaska staze uoči ženske slalom trke došlo je do teške povrede švedske skijašice Natali Eklund. Skinula je skije, krenula prema žičari i pala, a ivica skije ju je pogodila i razrezala između grla i brade, piše Jutarnji list.

Zajedno sa ostalim skijašicama Eklund je isprobala stazu, a nakon što je prošla cilj, na pancericama se spuštala do žičare. Poslednji deo staze, koji spaja ciljnu ravninu i žičaru, obično nije pripremljen kao onaj deo na kojem se skijašice takmiče. Zato taj deo često prelaze klizeći na pancericama, a skije drže u ruci da ih ne oštete.

Eklund nije imala sreće; zapela je i pala na oštri, nebrušeni deo skije! Ivica joj je razrezala vrat, pet centimetara ispod brade. Od šoka nije mogla da dođe do vazduha.  Potekla je krv i na svu sreću, ekspresno je reagovala Gorska služba.

Nesrećna Šveđanka je prebačena na nosila, žičarom prevezena na gornji deo staze, a potom i u bolnicu na ušivanje. Eklund je teško disala, bila je u šoku, kao i njeni treneri. Da je rez bio samo par centimetara niže, posledice su mogle da budu tragične.

(FOTO: Jutarnji)


tagovi

EvropaHrvatskaNatali EklundskijanjeSljeme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara