Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Slovenci test za Minhen – Kukić: Da pobedimo obe utakmice i da se srećni vratimo u klubove

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 08:25

Rukometaši Srbije danas i sutra protiv starog znanca hvataju ritam za Evropsko prvenstvo kojer se igra u januaru u Nemačkoj

Rukometna reprezentacija Srbije nastavlja danas i sutra pripremene mečeve sa Slovenijom u EHF nedelji, poslednje provere pred Evropsko prvenstvo koje kreće 10. januaru u Nemačkoj.

Tim Uroša Zormana poslužiće kao dobra provera za četu Tonija Đerone koji je za ovu akciju pozvao nekoliko debitanata, Matiju Nikolića i Marka Jevtića, šansu će dobiti i sve bolji levi bek Zagreba Miloš Kos.

Izabrane vesti

Momak koji je u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova u društvu saigrača iz reprezentacije naupunio 30. godina, desni bek Miloš Orbović, očekuje dve zanimljive utakmice.

Biće nam ovo odličan test za predstojeće prvenstvo. Slovenija je odlična reprezentacija sa mnogo dobrih igrača. To će nam poslužiti da vidimo šta treba da popravimo, na čemu treba da radimo. Imali smo nekoliko dana dobrih treninga, osećam da smo spremni za izazove koji su pred nama i da napredujemo kao ekipa svakim okupljanjem sve više”, rekao je desni bek švajcarskog Kriens Lucerna.

Srednji bek Dinama iz Bukurešta, Lazar Kukić, veruje u dobre igre i rezultate u Sloveniji.

Izuzetno dobre pripremne utakmice nas očekuje posle kvalitetnog trenažnog procesa kroz koji smo prošli u Staroj Pazovi. Kao i u svim utakmicama idemo da pobedimo i završimo ovo okupljanje sa dve pobede. Time bismo se zadovoljni vratili u svoje klubove, ali sada je fokus na proverama koje slede kao i da ostanemo svi zdravi. Biće teško, Slovenija je veoma jak protivnik sa dosta iskusnih igrača, ali mi verujemo i u naš kvalitet i u to kako smo se pripremili”, istako je srednji bek Orlova.

Prva od dve provere sa Slovenijom na programu je danas od 18 časova, dok je dan kasnije susret zakazan za 14 časova uz direktan prenos na drugom programu RTS-u.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeLazar KukićRukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara