Marko Radulović (©Starsport)
Marko Radulović (©Starsport)

Skoro pa savršena jesen Živka Gocića: Novi Beograd sa prvog mesta u četvrtfinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 13:36

Srpski reprezentativci izuzetno raspoloženi pred okupljanje državnog tima uoči Evropskog prvenstva

Teško da je prvi deo sezone mogao da bude bolji za Novi Beograd. Skoro pa savršen. Jedina mrlja i jedini poraz je poraz od Sabadelja u glavnom gradu Srbije, no on nimalo nije uticao na ekipu Živka Gocića, jer se plasirala u četvrtfinale Lige šampiona i pride se za kraj revanširala španskom vicešampiona – 11:7.

Dugova i neraščišćenih računa nema. Sve je naplatio Novi Beograd. A, vrlo izvesno udariće i zateznu kamatu španskom klubu. Ne samo da je uzvratio za poraz na “11. aprilu”, nego je trijumfom na Iberijskom poluostrvu izvesno spustio rampu Sabadelju na ulazak među najboljih osam.

Izabrane vesti

Novom Beogradu je bila potrebna pobeda u Španiji kako bi bio prvi na kraju grupne faze, a njom je poprilično naudio Sabadelju, jer sada se klub iz predgrađa Barselone više ništa ne pita. Breša je postala kovač svoje sreće i pobedom nad Steauom iz Bukurešta ušla bi među najboljih osam evropskih timova i uručila Špancima kartu u jednom smeru za drugo po snazi takmičenje.

Moralo bi čudo da se dogodi da Breša uđe u četvrtfinale Lige šampiona, već da to bude Sabadelj. Jer, italijanski klub samo ukoliko izgubi od Rumuna u Lombardiji neće ići dalje. Odgovara mu i trijumf posle peteraca, pošto je bolji u međusobnom duelu od španskog viceprvaka.

Sabadelj je na svojoj koži osetio šta je sve u stanju da uradi Angelos Vlahopulos i u kakvoj formi se nalazi. Šetao se grčki as po čitavom bazenu, tresao mrežu iz različitih pozicija. Definitivno je u završnici prvog dela sezone alfa i omega novobeogradskog kluba, a njegove briljantne igre zasigurno raduju i selektora Teodorosa Vlahosa.

Grčki reprezentativac je birao prave trenutke da se digne na šut, ostajao je kratak Eduardo Lorio, rezervni golman Crvene furije, kome je probleme šutevima sa distance pravio i Marko Radulović. Upravo je bombarder iz Rijeke, kao i Grk sa srpskim pasošem, blistao u finalu Kupa Srbije, namenio mu je Živko Gocić bitnu ulogu u napadu i na Iberijskom poluostrvu, a veliku slobodu imali su i kapiten Filip Filipović, Nikola Lukić, Alvaro Granados

Dobro je prvak Srbije stajao i defanzivno u Španiji, nije dozvolio vaterpolistima Sabadelja sve do četvrtog perioda da dođe do pogotka iz kontranapada. Osujetio je i dodavanja ka centrima, što nije bio slučaj u njihovom prvom duelu u grupnoj fazi, pa sve što je preostalo domaćinu jeste da sa distance traži put do mreže gola koji je čuvao Lazar Dobožanov.

Levoruki Blaj Maljarah, Alberto Baroso i Fran Valera su s vremena na vreme pronalazili pukotine i provlačili lopte, ali kada je Novi Beograd bio u punom naletu i stvarao kapital, rešenje nisu imali. Svi su postigli po dva gola, dok su u timu Živka Gocića listu strelaca predvodili Angelos Vlahopulos i Marko Radulović sa tri.

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO:

Sreda

GRUPA A

Sabadelj – Novi Beograd 7:11

Breša – Steaua 16:7

GRUPA B

Olimpijakos – Pro Reko 10:11

Jug Dubrovnik – Dinamo Tbilisi 19:13

Utorak

GRUPA C

Jadran Split – Ferencvaroš 16:16, petercima 1:4

Crvena zvezda – Jadran Herceg Novi 9:6

GRUPA D

Vuljagmeni – Špandau 10:6

Marselj – Barseloneta 12:13



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK SabadeljVK BrešaŽivko Gocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara