Skandal u Našicama: Bezjak nasrnuo na delegata, prekinut najveći derbi Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 23:27

Slovenački bek ramenom odgurnuo Anta Josića koji je pao na parket, pa su mu lekari ukazali pomoć. Izvesno da će Zagreb da dobije utakmicu službenim rezultatom i da će da ostane jedini šampion svoje zemlje

Nekse iz Našica godinama ulaže velike sredstva, ali ne može da dođe do pehara u Hrvatskoj pored dominantnog Zagreba. Veliki derbi naših komšija u Našicama prekinut je šest sekundi pre kraja prvog poluvremena, kod rezultata 16:9 za goste iz prestonice.

Posle nepriznatog gola Fahrudina Melića, domaćini su protestovali. Trener Nekse Veselin Vujović i igrači su burno regovali kod sudijskog para Juranović-Mrvica, a onda je Slovenac Marko Bezjak namerno ramenom odgurnuo delegtata meča Anta Josića kod zapisničkog stola.

Izabrane vesti

On je pao na parket, lekaru mu ukazali pomoć. Posle prekida od pola sata, odlučeno je da se meč ne nastavi. Izvesno je da će Zagreb da dobije službenim rezulatom ovaj meč, a muke Neksea se nastavljaju, sad im je ugroženo i drugo mesto koji drže Sesvete koje s klupe predvodi Igor Vori. Do prekida, najbolji akter meč bio je ruski as Timur Dibirov sa sedam golova.

Kod Zagreba je igrao i srspki reprezentativac Miloš Kos koji je ostao nepovređen posle šestokog pada pre četiri dana u Monpeljeu u revanšu plej-ofa za četvrtfinale Lige šampiona.

Ni dolazak Veselina Vujovića nije prodrmao ekipu posle otkaza za slovenačkog stručnjaka Branka Tamšea. Ekipa igra ispod očekivanja, a Rajn Nekar Leven je lako da dve pobede izbacio vicešempiona Hrvatske iz Lige Evrope.

Najveći hrvatski rukometni derbi trajao je samo 29 minuta i 54 sekunde. Iako je sve ukazivalo da će to biti istinski praznik rukometa koji je započeo druženjem u Fan zoni ispred dvorane, utakmica je prekinuta. Naime, posle prodora Melića koji je pod prekršajem uspeo da postigne pogodak, sudije su svirale sedmerac na što je burno reagirala publika u prepunoj našičkoj sportskoj dvorani. S ovom se odlukom arbitara nije složio ni Fahrudin Melić koji je zbog prigovora zaradio isključenje, pa je atmosfera u dvorani dodatno proključala. U gužvi koja je oko zapisničkog stola Marko Bezjak je u prolazu na klupu ramenom zakačio delegata utakmice Antu Josića koji se sruši na pod. Do njega je odmah priskočila lekarska služba i pošto se pridigao otpratila ga u svlačionicu. Prekid je trajao više od pola sata posle čega je donesena odluka da se utakmica prekida pri rezultatu 9:16“, navedeno je na sajtu Nekse i dodaje se:

Zaista nesvakidašnja situacija u fantastičnoj atmosferi u kojoj su navijači obe ekipe bodrili svoje igrače i prava je šteta da utakmica nije odigrana do kraja, bez obzira na konačan ishod. Konačnu odluku o ishodu ove utakmice doneće Hrvatski rukometni savez“, zaključuju u Našicama.



tagovi

RK NekseRK ZagrebMarko Bezjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara