Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Sjajni Crnoglavac torpedovao Vošu, Partizan se ne šali, potvrdio šampionske ambicije

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.24. | 19:38

Crno-beli dobili Novosađane u SPENS-u sa 30:28 (13:12) u prvom kolu Super rukometne lige Srbije. Čak 14 golova desnog beka Beograđana, odlični i Zečević, Šotić, Mićić i golman Zorić

Nije imala Vojvodinu dostojnog konkurenta godinama u srpskom rukometu, ali na startu nove sezone nagoveštaj da nas čeka velika borba za titulu i da bi posle 11 godina vladavine Lala mogli da dobijemo novog prvaka. Novosađani su osvojili Superkup i Svesrpski kup u Banjaluci pre šest dana, ali su crno-beli ostvarili veliku pobede u SPENS-u u prvom kolu Super rukometne lige Srbije – 30:28 (12:13) pred oko 1.500 gledalaca. Oba tima su imala podršku najvatrenijih pristalica.

Partizan je slavio protiv Novosađana posle osam godina. Poslednji put nadigrao je Vojvodinu 21. septembra 2016. godine, kada je na semaforu na Banjici pisalo 27:26.

Izabrane vesti

Iako je tek početaj sezone, četa Đorđa Ćirkovića je napravila veliku prednost u nastavku prvenstva i najavila šampionske ambicije. Levoruki momak iz Vrnjačke Banje, Nikola Crnoglavac, bio je junak meča, nerešiva enigma za odbranu domaćina i golmane Andreja Trnavaca i Frana Lučina. Tokom većeg dela meča je Partizan vodio, diktirao tempo, Voša se vraćala u igru u nekoliko navrata.

Ključnu prednost Partizan je stvorio sredinom drugog poluvremena, kada se serijom 3:0 odlepio na 21:18. Crnoglavac je rešetao nemilosrdno mrežu Voše, dok je nekoliko odbrana imao mladi Nikola Zorić, koga nije bilo u Banjaluci pre šest dana.

Posle gola Crnoglavca za 23:19 u 47. minutu, Rojević je zatražio drugi tajm-aut u nastavku, pokušao da trgne igrače, igrao na sve ili ništa u napadu „7 na 6“. Crnoglavcu se u finišu pridružio kapiten Nikola Zečević, dok je mladi Zorić, pojačanje iz Benfike, sa dve važne odbrane trasirao put svom timu do velikog trijumfa u Srpskoj Atini.

U finišu, kada su bekovi gostiju zaustavljeni, pivotmeni Mićić i Ratković su bili sjajni na crti, iznuđivali sedmerce. Ahmed Sesa je na šest minuta pre kraja smanjio na 26:24, ali je Marko Vasić sa dva gola doneo opet + 4 - 28:24. Nije se predavao domaćin, opet je smanjio na -2 - 26:28. Ćirković je uzeo tajm-aut na tri minuta pre kraja. Nije iskoristio Partizan sledeći napad, Miha Kotar je pogrešio.

Ipak, Voša greši, Puhovski pravi probijanje, Mićić se dobro postavio, a poslednju šansu je prokockao Trnavac kad je bacio loše kontru. Mladen Šotić je na minut pre kraja stavio tačku na pobedu Beograđana. Đorđić je samo smanjio na 20 sekundi pre kraja, za konačnih 30:28 za goste iz Beograda. Veliki skalp crno-belih protiv tima koji je 11 godina u nizu šampion Srbije. Na kraju veliko slavlje crno-belih sa navijačima, a već za vikend Partizan čeka večiti derbi na Banjici i sjajna pozivnica za Grobare da ispune tribine "hrama beogradskog rukometa" do poslednjeg mesta.

Pre šest dana kada je blistao levi bek Vojvodine Milan Jovanović, sada je simultanku odigrao sjajni Crnoglavac. Nekadašnji reprezentativac Srbije, pojačanje iz rumunskog Fošanija, postigao je čak 14 golova (od toga osam sa linije sedam metara, od toga jedan promašaj). Domaćin je imao i tri promašena sedmerca (Đorđić, Vorkapić i Sesa) i tu treba tražiti uzroke poraza za četu Borisa Rojevića. Crno-beli su samo jednom promašili sa sedam metara iz 10 pokušaja.

Imao je Partizan više raspoloženih igrača. Crnoglavac i Zečević su vukli konce igre, odlično je dirigao igru omaleni Slovenac Miha Kotar, Mladen Šotić je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, Vasiću ruka nije zadrhtala u finišu, kada je sa dva gola osujetio domaćina da se vrati u igru. „Iks faktor“ je bio mladi Nikola Zorić. Iako je imao samo šest odbrana, svaka je bila zlata vredna. Nije išlo Iranca Saeda Heidarirada, ali jeste juniorskog reprezentativca Srbije.

Voša je igrala na momente. Osim Ahmede Sese nije bilo raspoloženog pojedinca. I odbrana nije bila na nivou, a posebno se nisu istakli golmani. Stefan Dodić je ubrzao igru u drugom delu prvog poluvremena, bio vesnik proekreta, ali je mladi Vranjanac, očigledno željan lopte u nastavku, pogrešio u dva uzastopna napada, kada su se gosti odvojili na + 3 – 21:18 i na kraju prelomili meč i zasluženo pobedili i najavili da idu na titulu koja ne stanuje u Humskoj od 2012.

Nikola Crnoglavac (©Starsport)Nikola Crnoglavac (©Starsport)

Osim Crnoglavca, istakao se kapiten Nikola Zečević sa pet golova i najavio da će ovo biti njegova sezona velikog povratka posle mnogo malera s povredama. Ivan Mićić je „krvario“ na crti i u odbrani, dao tri pogotka, koliko i krila Marko Vasić (bez promašaja) i Mladen Šotić. Miha Kotar se jednom upisao u strelce, kao i doskorašnji igrač Voše Nemanja Ratković.

Šest odrbrana je imao Nikola Zorić (jedan odbranjeni sedmerac levom krilu Sesi), dok je Saed Heidaririad imao samo dve intervencije (penal Đorđiću na startu meča).

Kod Voše Ahmed Sesa je pogodio osam puta iz 11 pokušaja. Miha Kavčić je dao četiri pogotka, koliko i Vukašin Vorkašić, dok su tri puta pogodili Brazilac Žoao Pedro da Silva i Petar Đorđić. Dva gola na startu delo je Branka Predovića, a po jedan Stefana Dodića, Frana Milete, Borisa Puhovskog i Milana Jovanovića. Andrej Trnavac je imao šest odbrana, dok Lučin nije imao intervenciju iz pet pokušaja.

Posle rata saopštenja prethodnih dana, opet je na terenu bilo sve korektno i u granicama sporta. Prvi čin pripao je crno-belima, ali vojevaće bitke još mnogo puta ove sezone dve najbolje ekipe u Srbiji.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 1. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Vranje 28:28 (14:13)

Subota

Obilić – Dinamo Pančevo 23:26 (13:17)

Kolubara – Metaloplastika 21:39 (9:21)

Nedelja

Radnički Kragujevac – Dubočica 31:22 (16:9)

Jugović – Rudar Kostolac 32:30 (17:16)

Sreda

Vojvodina - Partizan 28:30 (12:13)



tagovi

Rukometna superligaRK VojvodinaRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara