Armin Sinančević (©AFP)
Armin Sinančević (©AFP)

Sinančević ispao sa OI, kvalifikacije završio na 24. poziciji

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.08.24. | 20:59

Dva prestupa i jedan hitac od 19.31 metara nisu bili ni blizu toga da budu dovoljni za plasman u finale

Jedini predstavnik Srbije u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Parizu, Armin Sinančević, nije uspeo da se kvalifikuje u finale. Zabeležio je slab rezultat, bio je tek 14. od 15 takmičara u B grupi kvalifikacija.

Sinančević je u prvom bacanju prestupio, a samo u drugom je uspeo da baci legalan hitac. Kuglu je bacio 19,31 metara, što nije bilo ni blizu toga da se nađe u konkurenciji za finale.

Izabrane vesti

Nadao se 27-godišnjak iz Prijepolja da će popraviti rezultat trećim bacanjem, ali nažalost, ponovo je prestupio. Samim tim, takmičenje u Parizu za njega je završeno.

Na kraju je to bio tek 14. rezultat B grupe, lošiji od njega bio je samo Fransisko Belo iz Portugalije, koji je napravio sva tri prestupa. Poređenja radi, Amerikanac Pejton Oterdal i Australijanac Tom Velš, koji su iz Sinančevićeve grupe izborili plasman u finale, kuglu su bacili 21,52, odnosno 21,48 metara. U A grupi Italijan Leonardo Fabri je bacio 21,76 metara.

U A grupi je zato bilo šestorice takmičara sa lošijim rezultatima od Sinančevića. Dakle, ukupno gledano srpski reprezentativac je bio 24. u konkurenciji 31 takmičara.


tagovi

Armin Sinančevićbacanje kugleOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara