Simon Bajls (©Reuters)
Simon Bajls (©Reuters)

Simon Bajls pala sa grede i ostala bez četvrtog zlata, ali u parteru uzela srebro

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.08.24. | 17:50

Amerikanka osvojila 13.100 bodova i zauzela peto mesto. Ipak, u poslednjoj disciplini uspela da se okiti odličjem

Kao iz bajke je izgledalo učešće Simon Bajls u Parizu. Američka gimnastičarka je osvojila tri zlata u tri različite discipline (višeboj, preskok, ekipno) i ispisala nove stranice istorije, međutim na gredi je ostala bez odličja pošto je sa 13.300 bodova zauzela peto mesto u ukupnom plasmanu.

Najbolja gimnastičarka svih vremena je doživela veliki peh pošto je pala sa grede čime je ostala bez šansi za postolje, međutim to je nije previše razočaralo. Sa osmehom je sve to primila i na kraju u pravom sportskom maniru čestitala protivnicima na osvojenim odličijima.

Izabrane vesti

Najsjajnije je uzela Italijanka Alis D'Amato koja je nastup završila sa 14.366 bodova. Druga je bila Kineskinja Jaćin Džu sa 14.100, a bronzana još jedna Italijanka Manila Espozito sa 14.000 bodova.

Pored Bajls, i druga favoritkinja za najviši plasman, Brazilka Rebeka Andrade je ostala bez medalje pošto je bila četvrta sa 13.933 boda.

Ipak, njih dve su uspele da se psihički podignu za poslednju disciplinu na ovogodišnjim Igrama. Andrade je bila prva, a Bajls druga u parteru, dok je bronzano odličje pripalo još jednoj Amerikanki Džordan Čils.


tagovi

Simon BajlsPariz 2024gimnastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara