Inđijke na srpskom tronu (©Printscreen)
Inđijke na srpskom tronu (©Printscreen)

Senzacionalne Inđijke osvojile istorijsku titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 22:33

Rukometašice Železničara i u drugom meču dobile favorizovani Bekament i sa 2:0 u seriji stigle do prve krune šampiona Srbije

Novi poredak u srpskom ženskom rukometu. Železničar je novi šampion. Rukometašice iz Inđije su u polufinalu posle dve utakmice dobile prošlogodišnjeg prvaka i osvajača Kupa Srbije ove godine, Jagodinu, a u finalu je pao Bekament iz Aranđelovca sa 2:0 u seriji. U drugom meču, izabranice trenera Vlade Šimičića su slavile pred punom dvoranom sa 24:23 (12:11). Ovo je prva titula u istoriji tima iz Srema.

Kao u prvom meču u Aranđelovcu, tim trenera Saše Boškovića je imao prednost većim delom meča, ali je domaćin nošen gromoglasnom podrškom s tribina uspeo u finišu da preokrene. Posele serije 5:1, Železničar je poveo sa 20:19 u 46. minutu. Igralo se gol za gol u finišu. Bojana Agatunović je dovela Aranđelovčanke u vođstvo sa 23:22, na nešto manje od tri minuta do kraja. Tina Paunić je pogodila iz sedmerca za izjednačenje.

Izabrane vesti

U poslednja dva minuta utakmice oba tima su propustila nekoliko napada, a levo krilo Inđijki Jovana Jovanović pogodila je za gol odluke. U tim trenucima gošće su imale igračicu manje na terenu. Pokušao je Bošković sa tajm-autom, ali rukometašice Bekamenta nisu iskostistile poslednji napad, pa je istorijska titula stigla u Inđiju.

Dunja Tabak je bila najbolji akter meča. Postigla je čak devet pogodaka. Jelena Živkov i Jovana Jovanović su se upisale u listu strelaca po četiri puta. Na golu je briljirala Jovana Vasiljković sa 18 odbrana. U poraženom timu, koji nije iskoristio prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, kao i pol pozicije posle ligaškog dela sezone, Sara Garović je pogodila osam puta. Ostale daleko ispod. Bojana Agatunović je tri puta zatresla mrežu domaćina. Na golu je Marija Simić imala 10 uspešnih intervencija.

Ovim mečom spuštena je sezona na sezonu u klupskom rukometu. Kod muškaraca, Vojvodina je nastavila dominaciju, upisala devetu uzastopnu krunu, a desetu u istoriju, dok kod dama imamo senzacionalng šampiona – Železničara iz Inđije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE – FINALE PLEJ-OFA (DRUGA UTAKMICA)

Nedelja

Železničar Inđija – Bekament 24:23 (12:11) /u seriji 2:0/



tagovi

BekamentŽelezničar Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara