Pionirke Uba (OSS)
Pionirke Uba (OSS)

Seniorke nisu uspele, ali zato pionirke jesu: Ub šampion Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 18:45

Drugo mesto u ženskoj konkurenciji zauzeo Srem, a treće su bile devojčice iz OK Beograd

Seniorke Uba su zaustavljene na poslednjem koraku na putu ka tituli, kada je Crvena zvezda slavila u majstorici finala. Njihove naslednice su bile uspešnije, jer su danas uspele da dođu do zlatne medalje na Prvenstvu Srbije. Drugo mesto pripalo je Sremu, a treću poziciju su zauzele devojčice koje nose dres OK Beograd.

Mlade Ubljanke su u potpunosti iskoristile organizaciju završnice takmičenja, na domaćem terenu su dominantno koračale ka zlatu. U finalu su prvi set izgubile od Srema, a onda su naredna tri dobile i slavile veliku pobedu - 3:1 (17:25, 25:20, 25:22, 25:19).

Izabrane vesti

U meču za treće mesto Beograd je bio uspešniji od Crvene zvezde, iako je takođe na otvaranju utakmice izgubio set. Beograđanke su podigle nivo igre i na kraju bile sigurnije u dramatičnoj završnici četvrtog perioda - 3:1 (19:25, 25:20, 25:17, 29:27).

Tačku na okršaj za bronzanu medalju stavila je uspešnim napadom iz druge linije kapiten OK Beograd Dunja Stojanović.

"Čestitke mojoj ekipi na pobedi, kao i igračicama Crvene zvezde. Mi smo se spijateljile nedavno na Majskom turniru, očekivale smo da jedne protiv drugih igramo finale, ali ispalo je da nam je suđeno da se borimo za treće mesto", rekla je kapiten Beograda Dunja Stojanović. "Posle prvog seta nisam očekivala pobedu, nisam mogla da prepoznam svoju ekipu. Mislila sam da je sve ono što smo radile palo u vodu. Mene je omelo malo što sam se nedavno na turniru povrediila, ali sam iako je delovalo da nije moguće, uspela da izađem na teren i budem uz svoj tim".

Pioniri Mladog radnika (OSS)Pioniri Mladog radnika (OSS)

Kada je muška konkurencija u pitanju - najbolji tim u Prvenstvu Srbije je Mladi radnik. Požarevljani su danas u finalu u Zrenjaninu bili bolji od Crvene zvezde - 3:2 (23:25, 25:18, 25:23, 21:25, 15:12).

U borbi za treću poziciju Crnjanski iz Beograda je slavio protiv domaćeg Proletera - 3:1 (25:17, 25:19, 20:25, 25:21).


tagovi

ŽOK BeogradŽOK UbŽOK Srem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara