Đovani Gvideti, Đula Mešter i Jelena Nikolić (©MN Press)
Đovani Gvideti, Đula Mešter i Jelena Nikolić (©MN Press)

Selektor već 13. februara okuplja kandidatkinje za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 13:37

"Uspeli smo da potpišemo saradnju sa jednim od najboljih stručnjaka današnjice u ženskoj odbojci", rekao je predsednik OSS Đula Mešter

Dve decenije Zoran Terzić, nešto manje od godinu dana Danijele Santareli, došao je sada red i na Đovanija Gvidetija. Krajem 2022. objavljeno je da italijanski stručnjak preuzima mesto sunarodnika na klupi Srbije, a danas je i zvanično promovisan.

Pre nego što je u Hotelu M impresije sa prisutnima podelio trener Vakifbanka, reč su imali predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter i potpredsednica Jelena Nikolić.

Izabrane vesti

"Kao što znate, uspeli smo da potpišemo saradnju sa jednim od najboljih stručnjaka današnjice u ženskoj odbojci. Želimo da nastavimo sa uspesima. Mi smo prvaci sveta i ja očekujem da nastavimo istim putem. Poželeo bih mu dobrodošlicu u ime Saveza i nadam se da će naša saradnja biti uspešna", rekao je Mešter na konferenciji za medije.

Pregovori nisu bili komplikovani, dogovor je brzo sklopljen.

"Nije bilo velikih problema, zna se o kakvom timu se radi. Srbija je šampion sveta. Verujem da će Gvideti dati sve da ispunimo ono što smo zacrtali. Zaključio sam iz njegove priče da mu je glavni cilj rezultat na Olimpijskim igrama. Zna se da nama u kolekciji nedostaje samo to zlato", istakao je Mešter.

Jelena Nikolić je nekada bila igračica Vakifa, a i tada je na klupi bio Gvideti.

"Imala sam priliku da radim sa Gvidetijem pet godina, tada sam ostvarila najveće uspehe u mojoj klupskoj karijeri. Kada sam kontaktirala sa njim, pokazao je veliki motiv i želju da trenira reprezentaciju Srbije. Ne bih govorila mnogo o kvalitetima, odmah se primeti velika energija i želja za uspehom. Treba nam njegov mentalitet, rad sa mladim igračicama. Već 13. februara će biti održan trening sa devojakama koje su potencijalni kandidati za reprezentaciju".

Napravio je na klupskoj sceni ogromne uspehe, ali mu često zameraju što nema zlato ni sa jednom reprezentacijom.

"Ne bih se složila da je manje uspešan sa reprezentacijama. Sa nekim nacionalnim timovima je pravi čuda... A nisu samo uspesi koji ga karakterišu već i broj igrača koje je napravio. Očekujemo isto u reprezentaciji Srbje. Nadam se da će naše igračice to iskoristiti".

Veruju svi u OSS da će Gvideti održati sjajnu atmosferu, kao što je bila i do sada.

"To je jedna od najbitnijih stvari. Možemo da imamo i najbolje igrače, ali bez atmosfere teško dolazi rezučltat. Trener je jedan od glavnih ljudi koji radi na tome. Ne morate da poznajete Gvidetija, da biste prepoznali njegovu energiju. On podjednako poštuje sve igračice – počev od najbolje pa do 13. ili 14. Svaka će znati zbog čega ne igra i na čemu treba da radi. Njegove ekipe su igrale sa mnogo samopouzdanja i verujem da će tako biti i sa našom reprezentacijom", zaključila je Jelena Nikolić.



tagovi

Jelena NikolićĐula Mešterodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara