Sara Lozo i Teodora Pušić (©MN Press)
Sara Lozo i Teodora Pušić (©MN Press)

Sara Lozo sa medaljom oko vrata: Mogla sam poslednji meč da igram do sutra, posle su me slali na doping

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 16:00

Odbojkašica Srbije dočekala šansu i iskoristila je na najbolji mogući način

Blistala je Sara Lozo kada se reprezentacija vratila iz Ankare. Iako je jedva čekala da krene na zasluženi odmor, stigla je i da ispozira pred fotografima i da izjave novinarima sa zadovoljstvom. Napokon je dočekala veću šansu u nacionalnom timu, iskoristila je, pa na njen račun idu ogromne zasluge za osvojenu bronzu u Ligi nacija.

Prethodnih godina bila je u senci, a sada je izašla na glavnu scenu. Videlo se po izrazu lica da joj izuzetno prija sve što se trenutno dešava...

Izabrane vesti

"Sigurno da smo zadovoljni rezultatom, s obzirom na to da je nama ovo prva medalja u Ligi nacija", rekla je na početku Sara.

Možda je medalja mogla da bude i nekog drugog sjaja, jer su devojke sjajno počele polufinale sa Brazilom, dobile prvi set 25:14, ali su onda dozvolile preokret.

"Ne treba ni za čim žaliti. Mislim da smo stvarno pružile maksimum u svakom trenutku. Verovatno ste pratili od početka i znate kako smo krenuli ovu Ligu nacija. Sigurno da nisu bila nikakva očekivanja, da se nije verovalo da ćemo doći doći do medalje. Ali sada ste videli neki drugi tim, koji je mnogo napredovao i tek može da napreduje".

Veliku želju imale su odbojkašice da se vrate u Ankaru. Na tom mestu su započele Ligu nacija i odigrale prvi vikend. A isti grad je bio domaćin i Fajnal ejta. Put do toga vodio je preko Brazilije i Kalgarija.

"Preskočila sam jedan turnir, to već svi znate da je zbog vakcine. Ali, taj turnir je bio i najbitniji, jer je od četiri trebalo dve utakmice da dobijemo. Na kraju smo pobedili tri, to je bio veliki uspeh. Otišle smo u Ankaru, rekli smo da idemo na medalju. Dobili smo Ameriku koja je bila glavni favorit, niko nije verovao da možemo da ih dobijemo. Ali, mi jesmo i ceo naš stručni štab. Na kraju kad smo njih pobedile, a izgubile od Brazila, rekle smo da nećemo izaći sa terena protiv Turske, dok ne uzmemo medalju. Nismo želele da se vratimo sa drvenom medaljom".

Pred odbojkašicama je sada kraći predah, koji će iskoristiti da napune baterije pred najvažniju akciju ove godine - Svetsko prvenstvo koje se od 26. septembra do 15. oktobra igra u Holandiji i Poljskoj.

"Od sada od ovog trenutka nam počinje odmor, do 1. avgusta i onda startuju pripreme. Bićemo dve nedelje u Beogradu, pa idemo na Kopaonik. Dolazi reprezentacija Holandije, igramo prijateljske utakmice, pa igramo turnir u Italiji i onda put na SP".

Posle odličnih partija u Ligi nacija, od kojih su posebno zapažene dve sa Fajnal ejta protiv Amerike i Turske, Sara može s razlogom da se nada da će biti deo tima na Svetskom prvenstvu. Do sada nikada nije putovala na veliko takmičenje...

"Zaista sam presrećna, ovo je moja prva medalja što se reprezentacije tiče. Mislim da je ovo tek početak, nadam se da neću da stanem na ovome. Što se poslednje utakmice tiče protiv Turske, ja sam mislila da mogu da igram do sutra. Delovalo je da nisu mogli da me zaustave, nisam se osećala umorno. Posle su me izabrali za doping, nije bilo izvlačenje, nego su hteli baš mene. Šokirali su se i oni bili".

Mnogo je napredovala Lozo dok je igrala u Protonu, pa ne čudi što se ovako dobro nosila sa najjačim protivnicima. Iako ranije nije bila u glavnoj ulozi, deluje da se nijednog trenutka nije uplašila, već je preuzimala odgovornost bez pardona.

"Ja mislim da je velilki uticaj imala moja prethodna sezona u Rusiji. Znate da je ruska liga jaka, imala sam čast da radim sa dobrim trenerom, imao je veliko poverenje u mene. Ja sam sve vreme igrala, nije me vadio, čak i kad se nisam osećala da mogu da pomognem ekipi. On me nije vadio, borila sam se sama sa sobom i evo sad se to pokazalo. Došao je dobar rezultat", zaključila je Sara Lozo.



tagovi

Sara LozoLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara