Sara Lozo (©OSS)
Sara Lozo (©OSS)

Sara Lozo: Prošle godine bilo lakše, bez putovanja s jednog kraja sveta na drugi

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.06.22. | 17:47

Odbojkašice Srbije u nedelju kreću put Brazila, gde će igrati utakmice drugog vikenda Lige nacija

Koferi su ponovo spakovani, novi put je zakazan za nedelju ujutru. Odbojkašice nastavljaju sa takmičenjem u Ligi nacija, a sledeća destinacija je Brazilija. Tamo će srpska selekcija igrati sa domaćinom, Korejom, Turskom i Italijom. Posle toga će se reprezentacija preseliti u Kanadu, gde se igra treći vikend...

Za razliku od prošle godine kada je zbog pandemije takmičenje održano na jednom mestu u Riminiju, sada se ekipe ponovo susreću sa napornim putovanjima.

Izabrane vesti

"Baš smo komentarisale između nas, mi koje smo bile prošle godine u Riminiju, da je bilo prilično lakše jer smo bile na jednom mestu", rekla je igraičica koja je obeležila prvi turnir u Ankari Sara Lozo. "Nije bilo putovanja s jednog kraja sveta, na drugi kraj. Raspored je naporan, nije lako igrati tri utakmice za redom sa najboljim reprezentacijama nije uopšte lako".

Prethodni vikend je obeležio i povratak Jovane Stevanović, sjajnog srednjek blokera koji je poslednji put bio u sastavu na Svetskom prvenstvu 2018. godine. Sada je ponovo tu sa osmehom na licu.

"Prethodni vikend je bio veoma uspešan za nas, pa u Brazil idemo sa mnogo više samopouzdanja. Iako smo mlada ekipa, pokazali smo karakter i da možemo da se nosimo sa svakim protivnikom", izjavila je Stevanovićeva. "Znamo kakve su reprezentacije Brazil, Italija i Turska. Dolaze u kompletnom sastavu. Možda su na papiru jače od nas, ali mi imamo srpski inat... Nećemo ustuknuti ni pred kim, idemo da pobedimo sve".



tagovi

Sara LozoJovana Stevanovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara