Ognjen Stojanović (©VK Šabac)
Ognjen Stojanović (©VK Šabac)

Šapcu triler na premijeri! Dubrovnik mučio muku sa strujom, Jadranu derbi protiv Juga

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 22:32

Klub iz Herceg Novog na dobrom putu da se plasira u Ligu šampiona

Izlazio je Šabac na međunarodnoj pozornici, imao zapažene rezultate u Evrokupu – pogotovo protekle sezone – a novu evropsku odiseju započeo je pobedom. Mogao je da bude ubedljiv, mogao je da ostane i bez svega. Dobio je triler na premijeri protiv italijanske Ortiđe, upisao prve bodove u kvalifikacijama i u meču sa Sabadeljom bi trebalo da padne odluke hoće li u Ligu šampiona – 14:13.

Srbija ima jednog sigurnog predstavnika u grupnoj fazi elitnog takmičenja, Novi Beograd je kao šampion obezbedio učešće. A, ove sezone bi čak tri srpska kluba mogla da igraju sa najboljima, što u prošlosti nije bio čest slučaj. Ipak, da će biti lako – neće. Da su daleko – jesu. Ali, šansu i dalje imaju i kragujevački Radnički i Šabac.

Izabrane vesti

Minule sezone su šabački vaterpolisti igrali na visokom nivou do decembra, da bi potom usledio pad. Imali su i seriju od deset pobeda u svim takmičenjima, igrali su na gol više, međutim, usledio je pad. Doprinele su mu i povrede i bolest igrača, a početak nove sezone bi mogao da zaliči na prošlogodišnji. Ako je suditi po utakmici sa Ortiđom...

Šabac je imao i pet golova prednosti, nekoliko puta četiri, a umalo od gotovog da napravi veresiju. Ušla mu je voda u uši u četvrtom periodu, stao je šut do tada izvrsnom Ognjenu Stojanoviću, strelcu tri gola, ali su u završnici ostali mirni Andrej Barać i Andrija Korać. U odsudnim trenucima su cepali mrežu Ortiđe, sprečili italijanski klub da poravna rezultat i pogurali Šabac do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Andrej Barać spakovao je četiri gola, bio je najefikasniji akter susreta uz Frančeska Kasiju iz Ortiđe. Ognjen Stojanović ga je pratio sa tri, a više od jednom se u strelce upisao još Andrija Korać kod Šapčana, koji će sutra igrati protiv španskog Sabadelja, favorita za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Mučili su se Šapčani da na Iberijskom poluostrvu sačuvaju ogroman kapital, a Dubrovčani sa strujom. Zbiog velikog nevremena u više navrata nestajalo je električne energije na bazenu Gruž, prekidana je utakmica, a domaćin nije mogao da bude zadovoljan ni konačnim ishodom. Jadran iz Herceg Novog je uhvatio Jug na krivoj nozi – 14:12.

Klub iz Herceg Novog dobio je veliki regionalni derbi i na dobrom je putu da uđe u grupnu fazu Lige šampiona. Praktično je jednom novom zakoračio u nju, pošto je trijumfovao nad najvećim rivalom u grupi, savladao je četvorostrukog evropskog prvaka na njegovom terenu, ponajviše iz razloga što su Dubrovčani imali veliki broj tehničkih grešaka, ali ništa manje zbog izvrsne igre Jadrana.

Vladimir Gojković je nadmudrio Vjekoslava Kobešćaka. U prvom poluvremenu su veliki doprinos dali srpski centar Đorđe Lazić i Vuk Milojević, dok su u drugom kolo vodili Vasilije Radović, koji je golovima režitrao preokret, kao i Dmitri Holod. Ruski vaterpolista je, ipak, ostao u Herceg Novom i u možda i najbitnijoj utakmici za Jadran u kvalifikacijama postigao je četiri gola.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

GRUPA A

Četvrtak

Jug Dubrovnik – Dinamo Bukurešt 15:8

Jadran Herceg Novi – Banjaluka 35:3

Petak

Jug Dubrovnik – Jadran Herceg Novi 12:14

Barselona – Dinamo Bukurešt 18:12

Subota

10.30: Barselona – Banjaluka

12.30: Jadran Herceg Novi – Dinamo Bukurešt

18.30: Jug Dubrovnik – Barselona

20.30: Banjaluka – Dinamo Bukurešt

Nedelja

10.30: Jadran Herceg Novi – Barselona

12.30: Jug Dubrovnik – Banjaluka

GRUPA B

Petak

Vuljagmeni – Mladost Zagreb 6:11

Radnički – BVSC 10:9

Subota

18.00: Mladost Zagreb – BVSC

20.00: Radnički – Vuljagmeni

Nedelja

18.00: BVSC – Vuljagmeni

20.00: Radnički – Mladost Zagreb

GRUPA C

Četvrtak

Enka Istanbul – Oradea 8:20

Špandau – PAOK 12:10

Petak

Oradea – Špandau 8:7

Breša – PAOK 15:4

Subota

08.30: PAOK – Enka Istanbul

10.30: Breša – Špandau

17.30: PAOK – Oradea

19.30: Enka Istanbul – Breša

Nedelja

09.00: Špandau – Enka Istanbul

11.00: Oradea – Breša

GRUPA D

Petak

Sabadelj – PAN 17:5

Šabac – Ortiđa 14:13

Subota

17.30: Sabadelj – Šabac

19.15: Ortiđa – PAN

Nedelja

11.30: PAN – Šabac

13.15: Sabadelj – Ortiđa



tagovi

VK OrtiđaVK ŠabacLiga šampiona u vaterpoluVK JugVK Jadran Herceg Novi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara