Izabel Hak (©CEV)
Izabel Hak (©CEV)

Santarelijev lični niz traje više od 200 dana: Još niko nije uspeo da poljulja Koneljano

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 14:37

Italijanski klub ove sezone ima skor 26-0

U teoriji je trebalo da bude pravi odbojkaški derbi, ali bilo je daleko od toga... Koneljano prethodnog vikenda nije dozvolio Skandićiju ni da mu priđe, a kamoli ozbiljnije zapreti. Ostavio je protivnika na 15, 21 i 17 poena po setu.

Iako je u nekim prethodnim rundama šampion Italije prepuštao slabijim ekipama set ili čak i dva, nijednom nije doveo pobedu u pitanje. Zvuči impresivno da ove sezone ima skor 26-0.

Izabrane vesti

U prvenstvu Italije je na prvom mestu sa učinkom 18-0. U Ligi šampiona je prošao direktno u četvrtfinale posle osvojene prve pozicije sa skorom 6-0. Superkup je osvojio posle pobede protiv Vero Volej Milana, a u polufinale Kupa se plasirao posle trijumfa u četvrtfinalu protiv Firence.

Sve ukupno Koneljano ima učinak od 26 pobeda... Poslednji put je poražen u finalnoj seriji prošle sezone, ali je i tada uspeo da se izvuče i osvoji još jednu šampionsku titulu.

Trener Danijele Santareli može da se pohvali i sa ličnim nizom, jer je prethodna godina bila veoma uspešna za njega na klupi Turske. On je poslednji put ukus poraza osetio 28. juna 2023. kada je njegova selekcija izgubila od Japana.

Posle toga je vezala šest pobeda i uzela zlato u Ligi nacija. Nešto kasnije je osvojila zlato i na Evropskom prvenstvu, uz savršen učinak. A pobede je nastavila da ređa i u olimpijskim kvalifikacijama, pa viza nije mogla da izmakne.

Santareli više od 200 dana ne zna za poraz...Koneljano čak i nešto više - još od 11. maja prošle godine.


tagovi

Imoko Koneljanodanijele santareliIzabel Hak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara