(© Odbojkaški savez Srbije)
(© Odbojkaški savez Srbije)

Šampionke predale prvu krunu: Obrenovčankama premijerni trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 21:16

Tent savladao Jedinstvo u završnom činu Superkupa Srbije - 3:1

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Gornjeg Milanovca/

Novo ruho, nova i realnost šampionki, barem trenutno... Tent je skinuo prvu krunu Jedinstvu u premijernoj borbi za trofej Superkupa - 3:1 (26:24, 25:21, 21:25, 25:10)

Izabrane vesti

Čekale su Obrenovčanke skoro pola godine da se revanširaju Pazovčankama za bolne poraze u finalu Kupa i nacionalnog prvenstva Srbije. Na kraju su šansu dočekale i iskoristile u Gornjem Milanovcu. Silno motivisane, čak i bez povređene Jovane Cvetković, koja je nedavno pokidala prednje ukrštene ligamente na treningu i predstoji joj pauza od šest do devet meseci, uspele su da naprave najbolju moguću uvertiru pred daleko najvažnije takmičenje u zemlji svetskih šampionki - Superligu. Trijumf ne može da vrati vreme unazad i izbriše propuštenu priliku za pisanje novih stranica klupske istorije, ali će i te kako značiti kao velika doza samopouzdanja na početku sezone.

Megdan je obeležila zanimljiva bitka ljutih rivala. Tako se valjda i pretpostavljalo pre završnog čina, pogotovu na osnovu epiloga brojnih mečeva. Navikla je publika da uživa u njihovim napetim i neizvesnim odbojkaškim predstavama, pa se ništa nije promenilo ni ovog puta.

Iako rezultatski deluje ubedljivo, lako su mogle da se raduju i izabranice Jova Cakovica. Međutim, u ključnim trenucima nisu odolele pred naletima pulenki Igora Žakića. Da su kojim slučajem i sačuvale prednost u finišu prva dva seta, možda bi i još jednom pobrale lovorike.

(© Odbojkaški savez Srbije)(© Odbojkaški savez Srbije)

Dugo su u uvodnoj deonici kaskale za Obrenovčankama (6:8, 7:11, 18:21). Kada su konačno i uhvatile priključak, potom i preuzele incijativu – 24:22, delovalo je da će ishod biti kao u finalu prošlogodišnjeg plej-ofa. Probudile su se baš tada popularne Energetičarke, a onda i serijom od 4:0, među kojima su presudni bili blokovi Nevene Sajić i Nataše Čikuc Dins, stigle do vođstva – 26:24. Nastavak utakmice umogome je podsećao na krajnju fazu prethodnog perioda. Osim početnog dela kada se vodila ujednačena borba, ponovo su Pazovčanke bile blizu osvajanja seta – 18:16. Kako su do izražaja u završnici došli ogromni problemi na prijemu, odnosno sjajni servisi Mine Mijatović i Maline Terer, tako su to bili i odlučujući faktori da Tent nadigra protivnice - 25:21.

Ako je neko u ispunjenoj "Brezi" pomislio da će branilac trona da se preda, dogodilo se suprotno. Povukle su Anja Zubić i Anđela Kukilo (14:9), dok se priključenjem Maše Lakićević (19:13) naslućivao preokret. Stvarno je i odnos snaga na terenu nagoveštavao povratak Jedinstva. Sve do starta narednog dela. Pazovčanke su neočekivano stale, a Obrenovčanke "zaplesale" na terenu, predvođene Amerikankom Malinom Terel. Stekle su solidnu razliku (10:4), kojom su i otklonile dileme oko pobednika.

Najefikasnija u redovima novog osvajača Superkupa bila je upravo toliko pominjana Terelova sa 19 poena. Identičan učinak ostvarila je i Anja Zubić u taboru Jedinstva, ali je njena partija ostala u senci poraza...

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Superkup SrbijeOK TentŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara