"Konzervativci: Tajson Fjuri sa suprugom Paris"
"Konzervativci: Tajson Fjuri sa suprugom Paris"

Šampion u problemima: Fjuri poistovetio homoseksualce i pedofile

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.15. | 20:57

Mančesterska policija zvanično otvorila istragu protiv prvaka sveta zbog širenja mržnje

Konzervativci: Tajson Fjuri sa suprugom Paris

Policija Mančestera pokrenula je istragu protiv novog bokserskog šampiona Tajsona Fjurija koji je u jednom od intervjua poistovetio homoseksualce i pedofile. 

Izabrane vesti

Prvak sveta u superteškoj kategoriji izjednačio je abortus i homoseksualizam sa pedofilijiom i to u razgovoru sa urednikom Dejli Mejla koji je vođen uoči prošlonedeljne borbe sa Vitalijem Kličkom u Dizeldorfu.

Samoproklamovani „Kralj Cigana“ tada je izjavio:
„Postoje tri stvari koje treba iskoreniti pre nego što bude kasno i Đavo dođe po svoje. Jedna od njih je homoseksualizam, koji je legalizovan u nekim zemljama, druga je abortus, a treća pedofilija. Ko bi 50-ih ili 60-ih poverovao da će se danas pričati o tome da sve te stvari budu legalne? Kada čujete još da i pedofili treba da imaju prava, pa to je tek ludost. Idiotizam. Ljudi će reći da sam zaostao, jer sam protiv abortusa, pedofilije i homoseksualaca, ali je to posledica moje vere i kulture, koje su bazirane isključivo na Bibliji“, istakao je Fjuri.

Ovakve izjave šampiona izazvale su interesovanje policije Mančestera koja je danas potvrdila da je otvorila istragu protiv boksera nakon što je primila prijavu građana, koji su ga optužili za širenje mržnje. Policijski službenici razgovaraće sa bokserskim šampionom i uzeti njegovu zvaničnu izjavu povodom incidenta, a biće zanimljivo videti kako će taj razgovor izgledati kada policajci budu posetili bokserskog šampiona u njegovom domu. 

Ovo, inače, nije ovakav prvi Fjurijev gaf u karijeri. Ranije je, naime, bio optužen za seksizam nakon što je na ceremoniji dodele nagrade Džesiki Enis-Hil rekao da izgleda lepo u haljini,  a imao je i sporne izjave vezane za učešće žena u sportu. 

Za sada nije poznato kakva kazna očekuje Tajsona Fjurija ako se utvrdi da je izjavama izazivao mržnju.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tajson Fjuripedofilijahomoseksualnostboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara