Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Šampanjac se hladi u Novom Sadu: Osveta Šapčanima, Voša 10-0

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 21:15

Plej-of rukometne Superlige Srbije: Novosađani pobedili Metaloplastiku u gostima sa 37:30 i sada su na četiri boda do devete vezane krune. Partizan slavio u Kostolcu protiv Rudara sa 29:26 i izbio na drugu poziciju

Ostali su rukometaši Vojvodine bez duple krune. Trofej Kupa Srbije je završio u Šapcu, u vitrinama Metaloplastike, ali titula 99,99 odsto ostaje u Novom Sadu. Šampion se revanširao za poraz u Leskovcu i lakše nego što se očekivalo dobio nekadašnjeg šampiona Evrope sa 37:30 i ostvario i 10 pobedu u plej-ofu Superlige Srbije.

Četa Borisa Rojevića blizu je odbrane krune, potrebna su joj najviše četiri boda u naredna četiri kola, a sve je bliža reprizi prošle sezone kada je u plej-ofu imala maksimalan skor od 14 trijumfa. Jubilarna 10. titula je sve bliža srpskoj Atini, a ovo će biti izvesno deveta vezana kruna za dominantan tim u Srbiji u prethodnoj deceniji.

Izabrane vesti

Na krilima sve boljeg desnog krila Darka Milenkovića i sjajnog tandema bekova, Jovice Nikolića i Slovenca Gregora Ocvirka, Voša nije imala problema sa Metaloplastikom. Domaćini su držali priključak do početka drugog poluvremena, disali su za vratom gostima koji su imali prednost od jednog do tri gola. Sredinom drugog dela igre, Novosađani su se odlepili. Sa dva vezana gola reprezentativca Srbije Jovice Nikolića, ekipa Borisa Rojevića se odlepila na +7 – 33:26 u 51. minutu i rutinski rešila meč u svoju korist. Ovo je četvrta pobeda Vojvodine protiv Šapana u prvenstvu ove sezone.

U pobedničkom timu, Darko Milenković je postigao osam pogodaka, Jovica Nikolić se zaustavio na sedam, dok je Gregor Ocvrik pet puta zatresao mrežu domaćin. Odlični su bili i pivotmeni, Nemanja Ratković i Luka Rogan sa po četiri gola. Veteran na golu Svetislav Verkić imao je pet odbrana, dok je Tunišanin Ahmed Bedoi imao tri uspešne intervencije.

Kod domaćina, levoruki bombarder Vojislav Brajović je postigao sedam pogodaka, dok je Savo Mešter pet puta matirao šampiona. Solidan na golu bio je iskusni Darko Arsić sa osam odbrana.

Do kraja sezone vodiće se velika borba za drugo mesto. Radnički je odigrao u Kragujevcu nerešeno sa Dinamom iz Pančeva – 26:26, pa je Partizan izbio na drugo mesto posle pobede u Kostolcu protiv Rudara sa 29:26. Kod gostiju istakli su se mladi bekovi Uroš Kojadinović sa osam golova i Stefan Petrić sa sedam, dok se kapiten crno-belih Nemanja Živković šest puta upisao u listu strelaca. Petar Panić sa 10 pogodaka bio je najbolji u redovima domaćina.

SUPERLIGA SRBIJE

PLEJ-OF - 10. KOLO

Subota

Radnički K. - Dinamo P. 26:26 (13:14)

Metaloplastika – Vojvodina 30:37 (17:19)

Rudar K. - Partizan 26:29 (12:15)

Šamot - Dubočica 29:31 (14:16)

PLEJ-AUT - 13. KOLO

Petak

Jugović – Proleter 30:30 (14:14)

Subota

Crvena zvezda – Spartak 32:22 (16:13)

Obilić – Železničar u toku



tagovi

Jovica NikolićRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara