Agiropulos (© AFP)
Agiropulos (© AFP)

Samo su Srbija i Španija dali Grčkoj više golova u 2023: Australijanci je mučili sve do pred kraj

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 05:43

Heleni se odvojili u poslednjoj četvrtini za premijerne bodove u Fukuoki

Nema Angelosa Vlahopulosa, nema ni rezultatskih problema. Makar na startu takmičenja. Kako će biti kad ono odmakne teško je pretpostaviti, ali Grčka je bez najboljeg igrača na zadovoljavajući način počela Prvenstvo sveta u Fukuoki, savladavši Australiju 13:9.

Timu Teodorasa Vlahosa je najvažnije da je osvojio dva boda i sprečio iznenađenje u drugoj utakmici prvog kola Grupe A, iako su Oziji nekoliko puta pretili. A činjenica da su u statusu autsajdera postigli čak devet golova upućuje na zaključak da kod Helena ne funkcioniše (još) sve prema željama, jer je reč o tradicionalno „tvrdoj“ reprezentaciji, obično ne dozvoiljava ovoliki broj kapitulacija. Dokazano na osnovu podatka da su od početka kalendarske godine jedino Srbija (14) i Španija (11) dali više golova trećeplasiranom timu sa prethodnom turnira, u Budimpešti.

Izabrane vesti

Na ovom, Vlahos ne može da računa na Vlahopulosa, jer je jedan od lidera Novog Beograda usled porodičnih problema rešio da predahne. Zato je teret u napadu drugačije raspoređen. Najviše je u Japanu povukao Stilijanos Agiropulos, strelac tri gola. I to iz isto toliko pokušaja asa Ferencvaroša za dva boda na startu. Dva su postigli Konstantinos Genidunijas i Efstatios Kelogeropulos, a po jednom bili precizni Dimitrios Skumpakis, Joanis Funtulis, Aleksandros Papanastasiju, Joanis Alafragkis i Konstantinos Kakaris i Aristeidis Šalivopulos.

Asutralija se predstavila kao vrlo žilav protivnik, čak na startu vodila, držala se sve do poslednja četiri minuta, dok je držala priključak (8:9), da bi u završnici posustala. U njenom timu se istakao Nejtan Pauer, strelac četiri gola.

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U FUKUOKI:

GRUPA A

Ponedeljak (17. jul)

Kazahstan – SAD 5:18

Australija – Grčka 9:13

Sreda (19. jul)

10.30: Grčka – Kazahstan

13.30: SAD – Australija

Petak (21. jul)

09.00: SAD – Grčka

10.30: Australija – Kazahstan




tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija GrčkeVaterpolo reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara