(© CEV)
(© CEV)

Sada je i zvanično: Atanasijeviću i Olimpijakosu evropska viza za elitu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 20:41

Grčki velikan siguran i u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 3:0

Čekala se samo i zvanična potvrda pred domaćim navijačima u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona! Odbojkaši Olimpijakosa ponovo su savladali Brašov i plasirali se u elitno društvo - 3:0 (25:23, 30:28, 25:23). Jedan od najzaslužnijih za uspeh bio je i Aleksandar Atanasijević.

Dočekao je grčki velikan veliko pojačanje u najavi sezone. Stigao je popularni Bata sa statusom zvezde, a igrama je potvrdio da klupski čelnici nisu pogrešili. Bivši reprezentativac Srbije je protekle nedelje u Rumuniji obezbedio ogromnu prednost uoči druge utakmice (3:0). Ostalo je tako i izabranicima Andree Gardinija da samo verifikuju ono što se očekivalo. Aleksandar Atanasijević je pokazao efikasnost, kao i efektivnost. Nanizao je 21 poen za tri seta, uz sasvim dobru realizaciju napada (31-15). Na kraju se ispostavilo i da mu podrška saigrača nije bila neophodna. Doduše, imao je značajnu pomoć u liku Slovenca Alena Pajenka (13, napad 9/7, 3 bloka, 2 asa).

S druge strane, u redovima Brašova šansu da se istakne delimično je iskoristio i srpski tandem. Dušan Stojsavljević (8, 17/5, 3 asa, 18 prijema) ostavio je i za nijansu bolji utisak od Davidea Kovača (4, 8/3, 1 as, 13 prijema), dok u sastavu nije bilo Filipa Kovačevića.

Rezultatski ubedljivo, ali je u Grčkoj viđena drama. Olimpijakos je svaki od perioda rešio u završnici. Međutim, već posle drugog su otklonjene nedoumice oko putnika u dalju rundu takmičenja. Na osnovu epiloga, poznato je i da se nastavlja evropsko putešestvije Atanasijević u B grupi, zajedno sa ekipama Fenerbahčea, Monce i Gisena.



tagovi

OK OlimpijakosLiga šampiona u odbojciAleksandar Atanasijević

Ostale vesti


Najviše komentara