""
""

SAD PO ZLATO, AJMO, AJDE!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.16. | 07:55

Vaterpolisti Srbije večeras pred blizu 20.000 gledalaca protiv Crne Gore igraju za treću uzastopnu i sedmu evropsku titulu ukupno

Kucnuo je čas! Ili, ako vam je draže, došao je i taj dan! Vaterpolisti Srbije večeras u KOMBANK areni protiv selekcije Crne Gore boriće se za treću evropsku titulu u nizu, ukupno sedmu, ako se računaju i uspesi SFRJ.

Izabrane vesti

Posle dve impresivne nedelje i najbolje moguće promocije vaterpola kao sporta, srpski i crnogorski vaterpolisti imaće privilegiju da igraju pred blizu 20.000 gledalaca, čime će se postaviti rekord na Evropskim prvenstvima. Ujedno, biće to treći obračun ova dva tima u finalima, pre osam godina u Malagi Crnogorci su bili bolji, a pre četiri u Ajndhovenu Srbija je slavila.

Selektor Delfina Dejan Savić u najavi meča rekao je da očekuje veliku borbu i našalio se da će obe selekcije igrati na domaćem terenu.
"Većina nas se potajno nadala ovom finalu, ali sigurno je da su Srbija i Crna Gora u bazenu pokazale najviše i zasluženo su tu gde jesu. Crna Gora je u poslednje vreme imala nekoliko pehova, ali je dolazak novog selektora Gojkovića promenio stvari", rekao je Savić juče na konferenciji za medije u Hotelu M.

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

On je dodao da niko nije nepobediv i da će finale sigurno da bude otvoreno.
"Pitao me je neko da li Srbija ima mane? Naravno, da ima, svi ih imaju. Naš sutrašnji rival agresivnošću je savladao Italiju i Mađarsku. Očekujem veliku utakmicu", poručio je Savić.

Kapiten Srbije Živko Gocić istakao je da su Crnogorci tim za respekt, ali da je ekipa spremna da uradi sve što je do nje i osvoji treće uzastopno evropsko zlato.
"Uradićemo sve da medalja oko vrata bude najsjajnija. Finale je uvek posebno, nosi mnoge stvari, očekujem veliku borbu, pružićemo maksimum, a da li će to da bude dovoljno - videćemo", poručio je Gocić.

Crnogorski selektor svesno prepušta inicijativu našem timu...
"Videli ste kako su završili polufinale sa Grcima. Osvojili su četir, pet takmičenja u nizu i svakako da su u prednosti. Ali ovo je finale, jedna utakmica, nikad se ne zna. Ipak, za pobedu ćemo morati da damo više od maksimuma. Ostvarili smo cilj, nemamo opterećenje i to je najvažnije", poručio je Vladimir Gojković.

Finale Evropskog prvenstva između Srbije i Crne Gore igra se od 17.45 sati. Očekuje se da se naši zlatni vaterpolisti pojave na balkonu Starog dvora oko 21.00. 

Pa, Delfini, srećno! I obradujte nas još jednim zlatom!

(foto: MN Press)


tagovi

Živko GocićVaterpolo EP 2016Dejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara