Sa Marsovih polja do zlata u odbojci na pesku

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 14:06

Najlepše poprište Igara u Parizu je ispod Ajfelovog tornja

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Pariza)

Najveću povlasticu na Olimpijskim igrama u Parizu imaju takmičari u – odbojci na pesku.

Izabrane vesti

Obično kada je taj sport u pitanju u prvi mah pada na pamet neka obala mora, reke, nešto što asocira na pesak, šortseve i oznojena tela. Ceo paket. Međutim, u Parizu će se šarena lopta vrteti u podnožju - Ajfelovog tornja.

Na Marsovim poljima nikao je impresivan stadion od 12.860 mesta. Kojem u ovom trenutku nije moguće ni prići. Ni da se zaviri unutra, iako je bilo prolaznika koji su probali da probace pogled kroz drvene palisae. Dobar deo oblasti oko tornja je zatvoren, ograđen, čuva ga policija. Samo se iza te drvene ograde čuje s vremena na vreme kako odzvanja lopta. Treninzi su u toku, ne uznemiravaj!

Sve je ionako zabranjeno za slikanje i snimanje, osim za akreditovane fotoreportere, ali jednu fotku, čisto da se stekne uvid gde će se igrati odbojka na pesku na Olimpijskim igrama i kako taj „Ajfelov toranj stadion“, kako mu je zvaničan naziv, izgleda, napravili smo baš – sa tornja. Nije u pitanju, naravno, samo stadion, tu je u okviru ovog kompleksa i nekoliko terena za treninge. Sve se i dalje sprema za „ono glavno“ koje će krenuti 27. juna. Mada su neki sportovi, kao fudbal ili američki ragbi, već počeli sa takmičenjem.

A, kada se Igre završe, od stadiona neće ostati ništa. Kako je „skockan“ tako će biti i rastavljen. Marsova polja ostaće samo – Marsu. I Parižanima, kao ugodno mesto za šetnju. Naravno i armiji turista koji hrle da vide Ajfelov toranj. Ili kulu, kako je kome lepše.

Ne mogu ni basketaši, među kojima su naši glavni favoriti za titulu, da se požale na lokaciju. Oni će se boriti na Trgu Konkord, takođe u užem centru Pariza. Iz centra Grada svetlosti do svetlosti reflektora koji obasjavaju najboljeg. Uostalom, takve su prognoze i stranaca...


tagovi

odbojka na peskuPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara