Rukometašice Srbije (©MN Press)
Rukometašice Srbije (©MN Press)

Rukometašice se revanširale selekciji Islanda i na najbolji način overile vizu za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 19:43

Izabranicama Uroša Bregara igrao i remi, ali ništa nisu htele da prepuste slučaju

Bolji kraj kvalifikacija rukometašice Srbije teško da su mogle da zamisle. Overile su mesto na Evropskom prvenstvu pobedom nad selekcijom Islanda, kojoj su se tako i osvetile za poraz u prvom krugu. Sjajna partija izabranica Uroša Bregara i ubedljiv trijumf u Kristalnoj dvorani u Zrenjanu kao tačka na veoma uspešan kvalifikacioni ciklus - 28:22.

Bio je reprezentativkama Srbije dovoljan i remi za prolaz na kontinentalnu smotru, ali su bile silno motivisane da se što bolje pokažu pred svojom publikom i na vreme otklone sve dileme, kako bi izbegle bilo kakvu nervozu u završnici.

Izabrane vesti

Kapiten Jovana Stoiljković i drugarice su igrale vrlo sigurno, dominantno od prvog do poslednjeg minuta. Nijednom Islanđanke nisu stigle do viška, samo su kratko bile u egalu sredinom prvog poluvremena. U drugom se razlika u korist Srbije kretala od tri do sedam golova.

Bile su srpske rukometašice daleko bolje. Preciznije su šutirale (28/43 naspram 22/42). Imale su tri sedmerca, jedan nisu iskoristili, dok su protivnice bile maksimalne sa crte (3/3).

Stoiljkovićeva je na kraju bila daleko najefikasnija sa sedam pogodaka, dok je četiri dodala junakinja pobede nad Turskom Sanja Radosavljević. Odlična i Jovana Ristović na golu sa 14 intervencija (od 35 šuteva).

Velika, jako bitna pobeda za Srbiju, koja kao druga iz Grupe 6 ide na EP. Ispred je bila samo selekcija Švedske, koju su naše rukometašice uspele da savladaju kod kuće (24:21). Podignute glave Bregar i njegove izabranice odlaze na prvenstvo Starog kontinenta, a ako nastave sa ovakvim partijama, jasno je da mogu daleko.


GRUPA 6

Srbija - Island 28:22

Švedska - Turska 33:21



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeRukometašice Srbijeevropsko prvenstvo za rukometašiceJovana StoiljkovićUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara