""
""

Rukometašice otputovale za Osijek: Karakter ruši probleme sa povredama

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.12.14. | 10:45

Izabranice Saše Boškovića sa velikim problemima otpočinju nastup na Evropskom prvenstvu (7. - 21. decembar)

Srpske rukometašice krenule su put Osijeka, gde će u naredne dve nedelje (7. - 21. decembar) učestvovati na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Izabrane vesti

Srpska selekcija je kao nikada dosad opterećena brojnim povredama otputovala na turnir, a selektor srpskih dama za sve to krivi užasan raspored takmičenja.
„Nisam se nadao da će ovoliko muka da bude ovog decembra. Možda je svima bilo čudnpo što sam ja još u Hrvatskoj najavljivao da je bitno da smo se zdravi vratili. Rezultat mi nije bio važan. Jednostavno, imao sam neki čudan osećaj. Nikad gore nije bio sastavljen kalendar takmičenja, igrala se „tona“ utakmica,  a kad je tako, onda povreda mora da se dogodi. Nikad ranije nije bilo da se igra Liga šampiona pred dolazak na okupljanje reprezentacije. To se sada desilo“, rekao je Bošković, a prenosi Sport.

Ipak, selektor poručuje da se njegove izabranice ni jednog trenutka neće predati.
„Očvrsnule su nas ove povrede. Imam veliki problem, devojke i koje nisu 100 posto spremne da igraju, nisu na maksimamu, imaju nenormalnu želju da igrajui. Iako one nemaju obavezu ni od mene ni od RSS da se takmiče na Evropskom prvenstvu. Vidim na njima da ih boli, a one stiskaju zube. Tražim da devojke budu odgovorne, ali one ne smeju da žrtvuju karijere. Ne daj Bože da se povrede, to bi za mene bio težak udarac“, dodao je Bošković.

Iako je svaki veliki turnir važan, iduće Svetsko prvenstvo je daleko važnije od ovog Evropskog šampionata, jer vodi direktno na Olipijske igre.
„Ključno nam je da odemo sa SP, da bismo probali da se plasiramo na Olimpijske igre. To su ove igračice zaslužile. Svi pričaju da su Igre san svega, a ja volim da ostvarujem snove.“

Srbija se na Evropskom prvenstvu nalaze u grupi D sa Crnom Gorom, Francuskom i Slovačkom, a prvi rival će joj biti najbliži susedi (ponedeljak, 20.15 - RTS 2), aktuelni šampioni Evrope.
„Ključna utkmica. Teška za nas, teška za njih. Volim kad je teško, bolje igramo, jer tada pokazujemo kakvi smo ljudi od čega smo sagrađeni. Kad je lako, onda je lepo, ali kad je teško vidi se karakter, a karakter vodi do rezultata“, rekao je Bošković.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE:

GRUPA A:

Mađarska
Španija
Rusija
Poljska

GRUPA B:

Norveška
Danska
Rumunija
Ukrajina

GRUPA C:

Švedska
Nemačka
Hrvatska
Holandija

GRUPA D:

Crna Gora
Francuska
Srbija
Slovačka

(FOTO: MN press)


tagovi

EP za rukometašice 2014Saša BoškovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara