""
""

Rukometašice na sedmom nebu: Bog nas je pogledao

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.13. | 08:45

Dok selektor Bošković hvali igru naše reprezentacije, iz tabora Južne Koreje se žale na ponašanje publike – ''navijači i sudije pomogli su Srbiji''

Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković čestitao je izabranicama plasman u četvrtfinale Prvenstva sveta, istaksvši da su one "blago Srbije".
"Čestitam devojkama na borbi i na zalaganju do poslednjeg sekunda utakmice, a mislim da nas je i Bog pogledao. Zaslužili smo pobedu", izjavio je Bošković posle pobede nad Južnom Korejoom (28:27) i u borbi za polufinale sastaje se sa braniocem titule, reprezentacijom Norveške.

Bošković smatra da će na meču protiv Norvežanki tim Srbije pružiti možda najbolju igru do sada.
"To će biti strašna utakmica i poručujem publici da ponovo dođe u velikom broju, da nas nosi do pobede. Naša publika je najbolja na svetu, ona je jedan od faktora večerašnjeg uspeha", poručio je Bošković, čestitajući reprezentaciji Koreje na prikazanoj igri.

Izabrane vesti

Junakinja meča Jelena Erić ocenila je da je u nameri da postigne odlučujući gol nosila velika želja.
"Znala sam da ćemo biti ''ili pukovnici ili pokojnici''. To je bio fenomenalan osećaj, drago mi je što sam upravo ja doprinela da Srbija uđe u četvrtfinale", izjavila je Erić, odajući priznanje saigračicama na borbenoj igri. "Sve devojke igrale su do poslednjeg trenutka, i onda kada je bilo neizvesno dale su sve od sebe. Uz pomoć publike prošli smo, sada idemo do kraja''.

Šestostruki strelac Jelena Popović, jedna od najboljih u ekipi domaćina šampionata, takođe je ocenila da je Srbija zaslužila pobedu.
"Reprezentacija Koreje je sjajna. One su pokazale da su fanatične rukometasisce, ali mi smo bile bolje, jer smo se pridržavale dogovora i plana. Obavile smo posao i čestitam devojkama, jer smo se do posednjeg sekunda borile jedna za dtrugu", kazala je Popović.

Korejski selektor Čul Jung Lim bio je nezadovoljan ponašanjem publike u Beogradskoj areni, koja je, po njemu, sprečila azijsku selekciju da pobedi.
"Ovo je bila teška i neizvesna utakmica, ali navijači i sudije pomogli su Srbiji. Veoma sam razočaran zbog toga", rekao je on.

Četvrtfinalna utakmica Svetskog prvenstva između Srbije i Norveške igra se 18. decembra u Beogradskoj areni od 20.15 sati.

(FOTO: Star sport)

 

 


tagovi

Rukometašice SrbijeSaša BoškovićSP rukometašiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara