Rukometaši Rudara iz Kostolca (©sbrl.rs)
Rukometaši Rudara iz Kostolca (©sbrl.rs)

Rudaru triler protiv Goča: Kostolčani se vratili u srpsku elitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 21:36

Domaćin pred prepunim tribinama pobedio posle produžetaka ekipu iz Vrnjačke Banje sa 33:32 (30:30, 16:18) u majstorici finala plej-ofa Super B lige Zapad-Istok. Junak meča golman Miloš Vuković

Posle Kolubara iz Lazarevca dobili smo i drugi tim koji se plasirao u Super rukometnu ligu Srbije. U majstorici finala plej-ofa Super B lige Zapad-Istok, Rudar je pred prepunim tribinama (oko 700-800 gledalaca) pobedio u Kostolcu Goč sa 33:32 (30:30, 14:16) posle produžetaka i 70 minuta drame.

Prošle sezone je Rudar ispao iz najboljeg društva, ali se ekspresno vratio među 12 najboljih rukometnih klubova u Srbiji.

Izabrane vesti

Tako su u Kostolčani iskoristili prednost domaćeg terena kao i Lazarevčani. Ekipa iz Vrnjačke Banje, koju predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Nenad Kraljevski, bila je bliža pobedi posle 60 minuta. Na 33 sekunde pre kraja, Rudar je izjednačio na 30:30. Gosti su imali šansu da golom uđu u istoriju, da se prvi put plasiraju u elitni rang, ali je levi bek Simon Mrda pogodio stativu uz zvuk sirene sa desetak metara.

U produžecima više snage su imali domaćini, poveli sa 32:30, gosti se nisu predavali. Nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Stojanović je na dva minuta pre kraja pogodio mrežu ekipe iz Vrnjačke Banje za 33:31. Goč je smanjio u sledećem napadu iz sedmerca, a onda je izblokiran udarac Stojanovića.

Ekipa Nenada Kraljevskog je imala napad za penale, ali se spetljao Đorđe Čolović, izgubio je loptu. Ostalo je 25 sekundi, gosti su igrali presing. Lopta je stigla do golmana Miloša Vukovića, ali mu je Andrija Alavanja ukrao, sam krenuo da donese svom timu penale. Iskusni čuvar mreže Kostolčana se iskupio, odbranio mu udarac i postao junak Rudara. Dosuđen je potom prestup gostiju, pa je usledilo veliko slavlje domaćih igrača i navijača koju su stvorili južnoameričku atmosferu u maloj dvorani.

Kod domaćina najefikasniji je bio Mihajlo Knežević sa sedam golova, dok su po četiri dali Aleksandar Stojanović i Dušan Stojković. Tri puta se pisao u strelce, kapiten ekipe iz Kostolca, nekadašnje levo krilo Crvene zvezde Miloš „Limun“ Milošević.

Kod Goča levoruki Đorđe Čolović je postigao osam pogodaka, a Simon Mrda i Stefan Miljković po pet.

Goč ima još jednu šansu da se domogne elite. Igraće u baražu sa Kikindom, a pobednik tog duela odmeriće snage sa desetoplasiranim timom iz elitnog ranga, a kandidati su Ub, Proleter iz Zrenjanina i Vranje. U trouglu ova tri tima, dva će naredne sezone da igraju u nižem rangu. Ostalo su još dva kola do kraja plej-auta u Super rukometnoj ligi Srbije.



tagovi

Rukometna superligaRK Rudar KostolacRK Goč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara