Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Rojević pred finale Kupa Srbije: Nema zasićenja, gladni smo trofeja

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 08:13

„Ginuli smo cele sezone za ovo, da dođemo u situaciji da osvojimo pehare”, rekao je trener Vojvodine za Mozzart Sport pred današnji (18.00) duel protiv Partizana u Novom Sadu

Voša ima odličnu sezonu. Liga Evrope je bila prioritet do početka marta, izborena je druga faza, gol je nedostajo za nokaut rundu, odnosno Top 12, ali na Slanoj bari nemaju razloga za nezadovoljstvo bitisanjem na međunarodnoj sceni. Pomak je napravljen.

Sada sledi najvažnijih mesec i po, borbu za odbranu duple krune. Svesrpski kup je osvojen krajem prošle godine u Lazarevcu, na Banjici je podignut trofej za Superkup Srbije posle pobede nad pančevačkim Dinamom, a sledi odbrana preostala dva pehara. Polufinale plej-ofa Super rukometne lige Srbije kreće sledećeg vikenda, a danas (18.00, RTS 2, Arena Sport 3) sledi meč za trofej u Kupu. U dvorani na Slanoj bari stiže vicešampion Partizan, klub iz Humske koji nema pehar 11 godina.

Izabrane vesti

Novosadski rukometaši suvereno vladaju već punu deceniju. S vremena na vreme je neko uspevao da im “otme” Kup, kao što je to bio slučaj pre dve godine, kada je Metaloplastika u Leskovcu bila najbolja, ali šampionski pehar stanuje u Srpskoj Atini punih 10 godina.

Partizan napreduje, u naletu je, forma je tempirana za finiš sezone. Crno-beli su konačno kompletni, povređeni igrači su se vratili. Vojvodina je bliža peharu na svom terenu, ali oprez u redovima šampiona.

Dugo godina već branimo trofeje. Ne kaže se slučajno da je teže da se odbrani nego da se osvoji. Partizan je prethodnih godina bio blizu, pretio nam je. Sada je kod našeg rivala mnogo bolja, stabilnija situacija nego prethodnih godina. Moj kolega je u znatno povoljnijem položaju nego njegovi prethodnici na klupi crno-belih. Respektujemo Partizan, tu su nekadašnji reprezentativci Obradović i Šotić, sadašnji Kojadinović i Zečević, naš bivši golman Arsenić... Svesno smo da neće biti lako, da postoji i to opterećenje jer igramo na svom terenu. Crno-beli su odmorniji, svežiji, igrali su mnogo manje utakmica od nas”, rekao je Rojević za Mozzart Sport.

Posle kraja evropske priče, crveno-beli su se okrenuli domaćim obavezama. Nekoliko kola pre kraja ligaškog dela šampionata Lale su obezbedile prvo mesto pred plej-of, pa je bilo više vremena za trening, da se roviti igrači vrate.

Moram da pohvalim moje igrače, da su fokusirani ovih nedelja. Nema opuštanja. Ginuli smo cele sezone za ovo, da dođemo u situaciji da osvajamo trofeje. Nema zasićenja, gladni smo pehara. Imali smo ove godine strahovite probleme s povredama. Vorkapić je polomio ruku, Aziz Aidi je dugo bio van terena, Tomić je takođe propustio mnogo utakmica, poslednje dve nedelje Trnavac nije trenirao, da ne pričamo o Stefanu Dodiću na koga verovatno nećemo moći da računamo do kraja sezone i Milića koga smo izgubili na duži period još na početku grupne faze Lige Evrope. Vratili su nam se sada neki igrači, kadrovska situacija je mnogo bolja. Duga je sezona, ima mnogo umora. Sada se sve to briše, slede najbitnije utakmice gde se ostavlja poslednji atom snage”.

16.00: (1,85) Magdeburg (8,00) Fukse Berlin (2,30)

Vojvodinu svi smatraju favoritom u domaćim okvirima, ima najveći budžet, iskustvo osvajanja trofeja i igranje ovakvih utakmica.

Šta znači da imamo najveći budžet? Jeste bitan, ali daleko od toga da je presudan. Imao je i Kadeten tri puta veći od nas u Ligi Evrope, pa smo ga pobedili u Novom Sadu i gol je nedostajao da prođemo dalje. I neke ekipe u EHF kupu prošle sezone su bile platežnije od nas. Da je samo to merilo, onda pre nekoliko godina Lester ne bi bio prvak Engleske, a imao je 10. budžet u ligi. Neće nas zavarati te priče”.

Rojević smatra da nije tačno da Vojvodina ima taj luksuz da prvi bira na tržištu.

Evo, primer Branka Predovića. Partizan, da ga je želeo, mogao je da ga angažuje. Mi smo njega završili tek pre nekoliko nedelja. Do tada je bio slobodan, odnosno u junu mu ističe ugovor sa Gorenjem. Tako da nema mesta priči da mi prvi biramo nego je svako slobodan na tržištu. Mi ostajemo bez Luke Rogana, što je veliki hendikep za nas, pa smo morali da reagujemo”.

Pozvao je trofejni stručnjak Novosađana navijače Vojvodine da prepoznaju trenutak, da podrže klub kao i na evropskim mečevima. I Partizan će imati pomoć oko 300 navijača.

Jeste da igramo kod kuće, ali to ne mora ništa da znači ukoliko naša publika ne napravi domaćinsku atmosferu. Pozivam sve verne navijače Vojvodine da osete trenutak, potrebniji su nam sada više nego ikada. Želimo da osvojimo novi trofej. Ništa ne možete da garantujete kada se za trofej igra u jednoj utakmici. Očekujem veliku borbenost mog tima i da pruže najbolje što znaju. Možemo da obećamo da ćemo da damo maksimum da pehar ostane na našoj Slanoj bari”, zaključio je Rojević.

Prenos finala Kupa Srbije, osim RTS 2 i Arene Sport 3, možeta da gledate i na You Tube kanalu RSS-a.

KUP SRBIJE - FINALE (JEDAN MEČ, NOVI SAD)

Subota

18.00: Vojvodina - Partizan

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

RK VojvodinaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara