Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

Rodžers prelomio i opet ispisao istoriju: Još četiri godine sa Pekersima za 200.000.000 dolara

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 18:45

Iskusni kvoterbek će na godišnjem nivou zarađivati kao niko do sada

Vagao je legendarni kvoterbek Grin Beja između penzije, odlaska u Denver Bronkose i eventualnog ostanka sa Pekersima. Odabrao je poslednju opciju, a sada je jasno i zašto. Kako prenose mediji iz SAD, Eron Rodžers je odlučio da produži saradnju sa jedinim klubom za koji je nastupao tokom karijere i to na još četiri godine. Novi ugovor težak je 200.000.000 dolara, što znači da će Rodžers postati igrač sa najvećom platom po sezoni u istoriji NFL.

Jan Repoport je prvi preneo informaciju da će aktuelni MVP lige ostati u Grin Beju, a kada se podvuče crta Rodžers će zagarantovano dobiti 153.000.000 dolara. Danas je obelodanjeno i da je seleri kep u NFL podignut na 208.000.000 dolara, pa su Pekersi dobili nešto više prostora da ponude istorijski ugovor 38-godišnjem kvoterbeku.

Izabrane vesti

Ipak, zbog astronomske cifre koju su odlučili da proslede na račun čoveka koji od 2005. godine brani njihove boje, neće moći da ponude višegodišnju saradnju risiveru Devonteu Adamsu. Rešenje je pronađeno u "franšiz teg" opciji, koja timovima omogućava da produže saradnju sa igračima kojima ističe ugovor na još godinu dana kako bi dobili vremena da ispregovaraju uslove nove dugotrajnije saradnje. Tako se Adamsova plata neće računati zvaničan budžet za prvi tim, što će olakšati borbu Pekersa da ostanu ispod seleri kepa.

Po svemu sudeći, Rodžers će karijeru okončati u Grin Beju. Stigao je pre 17 godina kao 24. pik na draftu i doneo timu Superboul pre 11 godina. Dopala se ta ideja legendarnom kvoterbeku kada su Pekersi u januaru i Divizijskoj rundi plej-ofa od San Fransisko Fortinajnersa (10:13). Tokom razgovora sa upravom objašnjeno mu je kako će njegova saradnja uticati na prosečnu vrednost plate u klubu i prostor do seleri kepa. Ljudi iz kluba su verovali da su na dobrom putu da ga zadrže i na kraju su po svemu sudeći uspeli u toj nameri.

O Rodžersovoj sudbini u Viskonsinu se govorio još od drafta 2020. godine kada su Pekersi odabrali kvoterbeka Džordana Lava, ali je sada stavljena tačka na čitavu sagu. Rodžers ostaje i nastaviće da piše istoriju kao član Grin Beja.

On je u ruki sezoni bio alternativa za još jednu legendu NFL-a i Pekersa - čuvenog Breta Favra. Tri godine kasnije, Favr je najpre istakao da planira da se penzioniše, što je otvorilo vrata Rodžersu ka poziciji startera. Promenio je potom Favr ploču i odlučio da nastavi da igra, ali ga je Grin Bej na kraju poslao u Njujork Džetse, rešen da nastavi dalje sa 25-godišnjim momkom iz Kalifornije.

Eron Rodžers je bio i MVP Superboula 2011. godine, a čak četiri puta je proglašen i za najkorisnijeg igrača lige. Četiri puta je bio uvršten i u Ol-pro tim, a u 10 navrata je igrao na Pro bolu. Rekorder je u rejtingu pasa na nivou jedne sezone (2011), najmanjem procentu presečenih pasova (2018), kao i najvećem broju pasova bez intersepšna (čak 402). Do brojke od 400 pasova za tačdaun stigao je za 193 utakmice i to niko u istoriji lige nije uspeo brže da izvede. Dosad je bacio dodavanja za 55,360 jardi uz 65,3 odsto uspešnosti. Odnos njegovih pasova za tačdaune i presečenih dodavanja je impresivnih 449-93.


tagovi

NFLEron RodžersGrin Bej Pakersi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara