Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

Rodžers – Brejdi 39:10, MVP nagrada u rukama kvoterbeka Pekersa

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 08:41

NFL izabrao najbolje pojedince u sezoni. As Grin Beja četvrti put najkorisniji igrač lige

Kvoterbek Grin Bej Pekersa Eron Rodžers izabran je četvrti put za MVP NFL šampionata. U konkurenciji legendarnog Toma Bredija, vođa napada Siraša je pobedio sa 39:10. Jedan glas dobio je risiver Los Anđeles Remsa Kuper Kap.

Rodžers je ušao u odabrano društvo igrača koji su odbranili ovu laskavu nagradu. Pre njega to je uspelo Džimu Braunu, Džo Montani, Bretu Favru i Pejtonu Meningu. Priznanje je primio iz ruku Pejtona Meninga. Popularni Šerif je jedini igrač koji je pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača godine.

Izabrane vesti

Odličan učinak u ligaškom delu sezone nje pomogla Eronu da odvede svoj tim dalje od polufinala NFC-a. Najboji tim u prvom delu šampionata je poražen na Lembo fildu od San Franciska – 13:10. Tako je Rodžers nastavio dugogodišnju kletvu da osvajač ovog trofeja ne može da podigne trofej Vinsa Lombardija.

Ponedeljak, 00.30: (1,70) Los Anđeles Rems (13,0) Sinsinati Bengals (2,40)

Kvoterbek Pekersa nije hteo da kaže da li ostaje veran Grin Beju. I ove sezone je drama oko ostanka na Lembo fildu ili trejda, kao i prethodne, kada je svoj tim odveo stepenicu više, do finala konferencije, gde je Tampa stala na put timu iz Viskonsina.

Za ofanzivnog igrača godine izabran je risiver Los Anđeles Remse Kuper Kap, dok je defanzivni MVP Ti Džej Vot. Vođa odbrane Pitsburg Stlersa imao je 22,5 „seka“ ove sezone i nastavio je porodičnu tradiciju. Njegov stariji brat Džej Džej Vot je dva puta bio najbolji odbrambeni igrač NFL-a. U prethodna dva šampionata, najbolji defanzivac lige bio je tekl Remsa Eron Donald.

Za ofanzivnog rukija godine izabran je risiver Sinsinati Bengalsa Džamar Čejs, dok je defanzivni novajlja godine sjajni lajnbeker Dalas Kaubojsa Majka Parsons. Trener sezone je Majk Vrejbel iz Tenesi Tajtensa.

Povratnik godine je Džo Barou. Kvoterbek Sinsinatija se prošle godine teško povredio na meču prootiv Vašingtona, operisao je koleno, ali se ove sezone vratio jači nego ikad i odveo svoj tim do Superboula. U ponedeljak (00.30) igraće za krunu na Sofaj stadionu protiv Los Anđeles Remsa. Momenat sezone je fild gol kikera Rejvensa Džastina Takera sa 66 jardi u pobedi Baltimora u Detroit protiv Lajonsa. Prethodni rekord Meta Pratera bio je 64 jarde.

Izabrana je i osmorica legendi lige koji će biti u konkurenciji za Kuću slavnih – Liroj Batler, Brajant Jang, Sem Mils, Klif Branč, Ričard Sejmor, Ton Boseli, Dik Vermejl i Art Mekneli.


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalEron RodžersTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara