"Mihail Dudaš"
"Mihail Dudaš"

Rekorder Mihail Dudaš stigao do bronze na Evropskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.03.13. | 18:24

Sedmobojac naše zemlje osvojio treće mesto na šampionatu Starog kontinenta u dvorani u Geteborgu, a uz to oborio rekord Srbije u ovoj disciplini, kao i pet ličnih rekorda

 

Mihail DudašSrpski atletičar Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju i oborio državni rekord u sedmoboju na prvenstvu Evrope u dvorani u Geteborgu.

Izabrane vesti

Dudaš je u poslednjoj disciplini, trci na 1.000 metara, zauzeo peto mesto sa vremenom 2:39.04 minuta, što mu je bilo dovoljno za treću poziciju u ukupnom plasmanu.

Srpski atletičar takmičenje u sedmoboju završio je sa 6.099 bodova, a pritom je oborio i pet ličnih rekorda, 60m istrčao je za 6.91 sekundi, u dalj je skočio 7,55 metara, kuglu je bacio 14,12 metara, dok je u skoku u vis ostvario 208 centimetara.

Treba istaći da je sjajni Dudaš u borbi za treću poziciju prestigao Adama Helceleta za samo četiri boda! Srpski reprezentativac je u nedelju, u trci na 60 metara prepone deonicu istrčao za 8.13 sekundi, dok je u skoku s motkom ostvario 4,60 metara.

Zlatnu medalju u sedmoboju osvojio je Holanđanin Elko Sintnikolas sa 6.372 boda, dok je srebro pripalo Francuzu Kevinu Majeru (6.297 bodova).

(FOTO:MN Press)


tagovi

EvropaEvropsko prvenstvo GeteborgMihail DudašSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara