(©MN Press)
(©MN Press)

Regionalni derbiji za Ligu šampiona: Radnički na Mladost, Jug i Novljani u istom košu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 15:36

Šabac mimo ex-YU timova

Samo što su Olimpijske igre u Parizu završene, obavljen je žreb za kvalifikacije i grupnu fazu Lige šampiona. Nova sezona krenuće već sredinom septembra, većina igrača neće imati više od dve sedmice predaha (?!), a žreb je udesio da se igra niz regionalnih derbija.

Kuglice su na žrebu spojile kragujevački Radnički i zagrebačku Mladost, dva tima koja su tokom leta možda i najviše investirala u igrački kadar. Neko će ostati bez plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja, isto važi i za dubrovački Jug ili Jadran iz Herceg Novog, a cela priča zanimljivija je iz razloga što j u toj kvalifikacionoj grupi Vuljagmeni predvođen Vladimirom Vujasinovićam.

Izabrane vesti

Banja Luka je u kvalifikacionoj grupi u kojoj u velikan iz Dubrovnika i Novljani, teško da će moći da se nada prolasku dalje. Dakle, pet klubova iz regiona je smešteno u dva koša, a mimo svih iz ex-YU je Šabac.

Klub iz grada na Savi taobišao je konkurenciju sa domaćeg i regionalnog fronta, međutim, nema nimalo lak zadatak. Za plasman u grupnu fazu Lige šampiona igraće protiv španskog Sabadelja, italijanske Ortiđe i francuskog PAN-a.

Samo pobednici kvalifikacionih grupa će biti deo društva najboljih u kome ove sezone zbog finansijskih problema neće biti Pro Reka. Otišao je investitor Gabrijele Volpi, bacio slavni italijanski sastav u ponor. Sponzora za sada nema i ostaje da se vidi hoće li u Liguriji pronaći način da prebrode krizu, te ko će od igrača ostati, a ko celokupnu situaciju od drugih timova iskoristiti.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA:

GRUPA A: Jug Dubrovnik (Hrvatska), Barselona (Španija), Jadran Herceg Novi (Crna Gora), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Banja Luka (BiH)

GRUPA B: Vuljagmeni (Grčka), Radnički Kragujevac (Srbija), BVSC (Mađarska), Mladost Zagreb (Hrvatska)

GRUPA C: Breša (Italija), Špandau (Nemačka), Enka (Turska), PAOK (Grčka), Oradea (Rumunija)

GRUPA D: Sabadelj (Španija), Ortiđa (Italija), Šabac (Srbija), PAN (Francuska)

Odmah nakon kvalifikacionih grupa žrebane su i one za Ligu šampiona. Direktnih 12 učesnika već se zna. Novi Beograd je siguran i utisak je da je dobro prošao. Zato će kuvati u grupi u kojoj su Barseloneta, Marselj i Vašaš.

GRUPNA FAZA LIGE ŠAMPIONA:

GRUPA A: Novi Beograd (Srbija), Hanover (Namačka), Steaua Bukurešt (Rumunija), kvalifikant C

GRUPA B: Ferencvaroš (Mađarska), Jadran Split (Hrvatska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), kvalifikant B

GRUPA C: Barseloneta (Španija), Marselj (Francuska), Vašaš (Mađarska), kvalifikant A

GRUPA D: Olimpijakos (Grčka), Savona (Italija), Primorac Kotor (Crna Gora), kvalifikant D


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK ŠabacVK RadničkiVK Mladost ZagrebVK JugVK Jadran Herceg NoviVK Jadran SplitVK Novi BeogradVK Primorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara