""
""

Reding o GP aerodinamici: Lenjima je odzvonilo

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.12.16. | 12:09

Motociklista Pramak Dukatija smatra da zabrana korišćenja aerodinamičkih krilaca traži ozbiljnije trkače

Pala je rampa! Sledeće sezone neće biti famoznih aerodinamičkih krilaca koje je prvi na stazu izvezao Dukati 2015. godine. Tada tajno oružje italijanske ekipe lako se odomaćilo na Moto GP pistama. Zbog toga Skot Reding, motociklista Pramak Dukatija smatra da opuštanja 2017. ne sme da bude. On tvrdi kako vozači više ne smeju da budu lenji.
„Borio sam se sa motociklom bez aerodinamičnih krilaca, da budem iskren. Pokušavao smo da koristim istu snagu kao Janone, ali nije išlo. Postepeno sam se se prilagođavamo motoru. Sa krilima gotovo da možete lenji“, rekao je Skot Reding naglašavajući da ga po malo hvata jeza od novina. On naime nije siguran može li se nositi sa motociklom bez pomoći „malog aerodinamičkog prijatelja“
„Mislim da će biti napretka u konstrukciji oplate motora. To bi moglo malo pomoći s obzirom na zabranjenu upotrebu krilaca. Videćemo šta inženjeri mogu“, rekao je Reding i na kraju naglasio kako je uspeo da pobedi neke od svojih strahova. Pritom je dodao da je uprkos svemu njegov prvi utisak o novom motociklu pozitivan.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Moto gpPramak DukatiSkot Reding

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara