Arunović i  Mikec (© AFP)
Arunović i Mikec (© AFP)

Razrešena dilema: Mikecu, Arunović i treneru po 200.000 evra za zlato

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 13:04

Oglasila se Vlada Srbije

Veliku radost su naciji doneli Damir Mikec i Zorana Arunović kada su doneli Srbiji prvu zlatnu medalju, ali ubrzo je posle velikoh uspeha krenula dobro poznata rasprava u javnosti. Koliko para će dobiti sportisti. Znalo se da Srbija daje 200.000 evra za osvojeno zlato, ali bilo je donekle nejasno da li tih 200,000 na pola dele Damir i Zorana ili oboje dobijaju po 200.000 evra. Sada je stiglo saopštenje iz Vlade Srbije koje sve detaljno objašnjava.

Izabrane vesti

"Naime, Vlada Srbije dodelila je novčane nagrade od po 200.000 evra reprezentativcima u streljaštvu Damiru Mikecu i Zorani Arunović za osvojenu zlatnu medalju u mešovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu", stoji u saopštenju u kojem se još navodi da 200.000 evra dobija i trener ekipe Jelena Arunović.

"Na današnjoj sednici doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja", navodi se dalje

Arunović i Mikec su u utorak osvojili zlato u disciplini vazdušni pištolj 10 metara na Olimpijskim igrama.

Dodaje se da su nacionalna sportska priznanja i novčane nagrade predviđeni za osvaje medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama.

Takđe, nagrađuju se i sportisti koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis kupa ili FED kupa Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina.

"Donošenje ovih rešenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju.


tagovi

Pariz 2024Zorana ArunovićDamir Mikecstreljaštvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara