Ratko Pavličević (©MN Press)
Ratko Pavličević (©MN Press)

Ratko Pavličević: Dobro je da smo zadržali mirnoću i hrabrost, važna pobeda za nastavak sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 22:39

Trener crveno-belih izneo utiske posle osvajanja trofeja u Superkupu Srbije

Crvena zvezda je osvojila prvi trofej, a na krilima te pobede će započeti odbranu preostala dva u Kupu Srbije i domaćem prvenstvu.

Odbojkašice sa Marakane su večeras na Banjici savladale Železničar iz Lajkovca posle četiri odigrana seta. Predvodio ih je iskusni tandem Adela Helić - Ana Živojinović. Prva je postigla 26 poena, a druga 15.

Izabrane vesti

Prva zvanična utakmica od povratka na klupu Zvezde ostaće u lepom sećanju trenera Ratka Pavličevića.

"Jeste slatko zato što je ovo prvi trofej u sezoni, ali nama je mnogo važnije što samo dokazali sebi da možemo da igramo ovakve utakmice. Meč je bio veoma bitan, pun emocija i želje i baš mi je drago da smo istrajali u tome“, rekao je Pavličević. "Bila je dobra borba od prvog do poslednjeg poena. Nije baš išlo tečno kako smo želeli. Ipak, pokazali smo veliku želju i borbenost da istrajemo u tome da osvojimo prvi trofej. Za nas je ovo izuzetno važna pobeda za nastavak sezone".

U trećem setu su crveno-bele malo popustile, a Železničar je to iskoristio da smanji na 2:1.

"Ne igramo samo mi, imamo protivnika na drugoj strani mreže. Železničar ima dobru ekipu, to se videlo, servirale su nešto bolje, a mi se nismo snašli u tom trećem setu. Dobro je da smo u četvrtom zadržali mirnoću i hrabrost. Uhvatili smo neki naš ritam, istrajali u želji i došli do trofeja".

Ani Živojinović je nedavno poverena kapitenska traka, nije mnogo prošlo a već je imala zadatak da podigne pehar.

"Drago mi je da smo sezonu počele osvajanjem trofeja. Bilo je neizvesno, ostaje žal što u trećem setu nismo završile utakmicu. Veoma nam znači ova pobeda, s obzirom da je ekipa relativno nova, sa novim trenerom. Čestitala bih devojkama na zalaganju. Ostaje žal, što u trećem setu nismo završile i pobedile sa 3:0, ali i ovako je lepo. Pred nama je još mnogo utakmica i idemo korak po korak", rekla je Ana Živojinović.

Trenera Branka Kovačevića nije toliko pogodio poraz, koliko povreda kolena Jelene Oluić.

"Sezona je duga i veoma će nam nedostajati, pogotovo što na toj poziciji imamo samo mlade igračice. Što se tiče utakmice, zaslužena pobeda Crvene zvezde. Mislim da su servis i prijem napravili najveću razliku", podvukao je Kovačević.


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacŽOK Crvena zvezdaRatko PavličevićBranko KovačevićAna Živojinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara