Rukometaši Partizana (©srl.rs)
Rukometaši Partizana (©srl.rs)

Rasplet pred poslednje kolo: Partizanov zicer za “kotu 3”

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 12:07

Super rukometna liga Srbije: Crno-beli domaćini na Banjici (18.30) Dubočici i pobedom bi osigurali treće mesto

“Deža vu” u plej-ofu i ove sezone u rukometnoj Super ligi Srbije. Četiri tima, Vojvodina, Metaloplastika, Partizan i Dinamo iz Pančeva, odlučiće o tituli. Razlika u odnosu na protekli šampionat je što su Šapčani ispred crno-belih, sigurno su drugi, dok će vicešampion morati “kotu 3” da osigura danas (18.30) na Banjici u meč poslednjeg kola ligaškog dela sezone protiv Dubočice.

Ako ne bude bilo iznenađenja opet ćemo u borbi za finale da gledamo obračune Novosađana i Pančevaca, kao i Šapčana i beogradskih crno-belih. Vojvodine ostaje veliki favorit za titulu, 11. u nizu, a 12. u istoriji. Ostalih osam ekipa igraće još sedam kola u plej-autu. Dva tima ispadaju, a desetoplasirani igra za opstanak sa trećim iz Super B lige.

Izabrane vesti

Partizan bi mogao da osigura treću poziciju i pre duela sa Leskovčanima, ako Pančevci ne slave protiv Metaloplastike u deriju poslednjeg kola (17.00).

20.30: (3,40) Melsungen (8,50) Flensburg (1,45)

Partizan diže formu pred finiš sezone. Pivot Stefan Šaponjić poručuje da ne sme doći do opuštanja.

"Očekujem vrlo interesantnu utakmicu, bez obzira na to što Dubočica ne može da izgubi peto mesto na tabeli. Za nas će to biti jako važan meč, jer želimo da zadržimo treću poziciju pred plej-of, a takođe je vrlo bitno da, zbog finala Kupa, koje nas očekuje, održimo visok intenzitet igre i nastavimo niz pobeda”, istaklo je pojačanje tima Đorđa Ćirkovića iz Uba.

Šaponjić je stigao u Humsku početkom prolećnog dela sezone, a u crno-beli tabor došao je sa ciljem da se Partizan vrati na staze stare slave i osvaja trofeje.

"Ekipa za ovu sezonu je jako dobro selektirana, sa dosta mladih i talentovanih igrača, koje svojim iskustvom predvode Nemanja Obradović i Mladen Šotić. Mislim da je trener Đorđe Ćirković tempirao formu u pravo vreme, za završnicu sezone, i da ovaj tim može da dostigne najviše domete. Najveći aduti Partizana su brzina i poletnost mladih igrača, a raduje me to što imamo snažnu veru i želju za dostizanjem visokih dometa. Mislim da uz dobru taktiku i snažnu veru možemo iznenaditi čak i šampiona države”, optimista je iskusni kružni napadač.

Sve utakmice poslednjeg kola Super rukometne lige možete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu takmičenja.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 22. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Crvena zvezda – Vranje 34:27 (18:14)

Subota

17.00: Dinamo Pančevo – Metaloplastika

18.00: Vojvodina – Obilić

18.30: Partizan – Dubočica

19.00: Radnički Kragujevac – Jugović

Nedelja

18.00: Ub – Proleter Zrenjanin



tagovi

RK PartizanRK DubočicaRukometna superligaRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara