Gavril Subotić (©MN Press)
Gavril Subotić (©MN Press)

Radović i Trtović u poslednjem minutu rešili dramu u Zvezdinu korist

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 19:55

Crveno-beli ponovo bolji od Šapčana

Dva puta je ovo sezone - i to u sedam dana - Crvena zvezda nadigrala Šabac, eliminisala je tim iz Mačve u Kupu Srbije, bila je bolja i u nacionalnom šampionatu. Ostvarila je dva ubedljiva trijumfa na gostovanjima, ali je u regionalnoj ligi krvarila kako bi udarila novu recku. Crveno-beli su u poslednjem minutu slomili Šapčane, a golove odluke postigli su Marko Radović i Dušan Trtović - 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4).

Fizički i emotivno ispraznili su se vaterpolisti Crvene zvezde posle jučerašnje pobede u večitom derbiju... Napad je funkcionisao, ne i odbrana. Jeftine golove primali su crveno-beli, a najveće probleme zadavao im je crnogorski centar Savo Ćetković. Razgrtao je bekove i spuštao loptu u mrežu. Istina, zadali su i Partizanovi sidraši Zvezdi mnogo muka, izborili su tonu isključenja, ali ni upola nisu bili produktivni kao Savo Ćetković.

Izabrane vesti

Sjajno je Zvezda otvorila utakmicu, zaličilo je da Šapčanima sledi Partizanov scenario i da su crveno-beli sposobni da ponove partiju sezone. Ipak, posle početnog vođstva i “plus dva” nakon gola Stefana Pješivca na dodavanje Gavrila Subotića, došlo je do pada u Zvezdinoj igri. Svaki propust u fazi odbrane kažnjavao je Ćetković.

Vukao je crnogorski centar Šapčane, a na drugoj strani “prljav” posao na liniji od dva metra obavio je još jedan sidraš iz Crne Gore - Stefan Pješivac. Stvorio je prostor bekovima i krilima Zvezde, koji su to znali da iskoriste. Proradio je crveno-belima šut u večitom derbiju, a služio ih je i u sudaru sa drugim srpskim predstavnikom na Jadranu. Ali, sve do treće deonice kada je proradio Gavril Subotić, nije Zvezda imala izuzetno raspoloženog pojedinca, kao što je to juče bio Ivan Basara.

Sredinom trećeg kvartala Ćetković je petim golom na mču doneo Šapčanima prvo vođstvo, ali ono je bilo kratkoh daha. Nanizao je Subotić dva gola sa preko šest metara i crveno-beli su odbili prvi nalet rivala, ali nisu uspeli i da ga slome. Disali su Šapčani za vratom Beograđanima, Ognjen Stojanović je održavao tenziju u bazenu, a Filip Gardašević, Veljko Tankosić i Gavril Subotić su bili brana. Ali, kada se Stojanoviću ponovo priključio Ćetković sa dva gola, prednost crveno-belih u potpunosti je bila neutralisana.

Lomila se utakmica u poslednja dva minuta... A, vaterpolisti Zvezde bili su prisebniji. Prvo je Marko Radović na minut i po do kraja sa krila zatresao mrežu, da bi Bogdan Trtović u poslednjem minutu overio trijumf crveno-belih. Najefikasniji u Zvezdi bio je Gavril Subotić sa četiri gola, dok je Savo Ćetković u sedam navrata tresao Beograđana.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

Subota

Budva - Solaris 5:11

Partizan - Mornar 19:8

Crvena zvezda - Šabac 14:12

Jadran HN - Radnički 12:12

20.40: Jadran ST - Jug

20.40: Novi Beograd - Primorac



tagovi

VK Crvena zvezdaVK ŠabacGavril SubotićIvan BasaraMirko VičevićRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara