Radomir Drašović (©MN Press)
Radomir Drašović (©MN Press)

Radnički radi punom parom: Novi Beograd ostao bez beka, Drašović u Kragujevcu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 16:04

Još jedno zvučno pojačanje za srpskog vicešampiona…

Radnički će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i spram toga je odlučio da se adekvatno pojača. Punom parom rade u Kragujevcu, potpisano je još jedno zvučno ime – Radomir Drašović.

Slažu kockice u kragujevačkom klubu. Vratio se Strahinja Rašović, parafirao je golman Radoslav Filipović, a najnovije pojačanje je bek Novog Beograda. Radnički je ugovorima vezao trojicu srpskih reprezentativaca i na taj način najavio da će iduće sezone napasti sve trofeje, kao i grupnu fazu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Dopalo se standardnom reprezentativcu Srbije ono što je čuo od odgovornih u klubu iz Šumadije, te je odlučio da Beograd zameni Kragujevcem.

“Generalno, dopao mi se ceo projekat Radničkog koji su mi predstavili trener Uroš Stevanović i direktor Jugoslav Vasović. Klupske i moje lične ambicije se poklapaju, a igranje sa domaćim saigračima iz reprezentacije, velikim šampionima, su dodatan razlog mog dolaska u Kragujevac. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju”, rekao je Radomir Drašović po potpisu ugovora.

To što brojni igrači sa kojima je delio svlačionicu igraju u Radničkom mu je olakšalo da prelomi oko dolaska.

“Sa većinom novih saigrača sam već igrao, a sa nekima čak i duži vremenski period, poput Strahinje Rašovića, Radoslava Filipovića, Filipa Jankovića… Mislim da neće biti problem ni za mene ni za ceo tim da se uklopimo. Uz dobar rad i atmosferu doći ćemo lakše i brže do željenog nivoa forme. Dobro mi je poznat Urošev sistem, radimo nepune dve godine u reprezentaciji i već su se dosta razradili odnos i saradnja. To je svakako jedan od razloga što dolazim”.

Prethodnih sezona je Radnički, po mišljenju doskorašnjeg beka srpskog šampiona, bio najveći rival Novom Beogradu.

“Poslednje tri godine igrao sam za Novi Beograd i mogu slobodno da kažem da nam je Radnički bio najveća prepreka za postizanje ciljeva. Igrali su na zavidnom nivou, krasili su ih dobar timski duh i agresivnost po kojima su prepoznatljivi u čitavoj Evropi. To mi se jako dopada i svakako je nešto što treba da zadržimo”, poručio je Radomir Drašović i za kraj se dotakao očekivanja i ambicija:

“Još je rano pričati. Ambicije su svakako na najvišem nivou u domaćim takmičenjima i regionalnoj ligi, a ukoliko budemo dostigli ono što treba i za evropska takmičenja, ne libim se da kažem da ćemo dati sve od sebe da napadnemo i evropski trofej. Dugogodišnji projekat je da se osvoji Liga šampiona i nadam se da ćemo u tome uspeti”.



tagovi

Vaterpolo transferiVK RadničkiVK Novi BeogradRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara