Lazar Vićković (©VK Radnički)
Lazar Vićković (©VK Radnički)

Radnički preskočio prvu minu, na redu su Vujasinović i sedmostruki evropski prvak

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 21:18

Kragujevčani teškom mukom slomili mađarski BVSC na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, gol odluke delo Duška Pijetlovića – 10:9

Vreme je bilo potrebno Urošu Stevanoviću da 'namesti' reprezentaciju Srbije, biće mu i da složi sve nove delove u Radničkom i napravi celinu, ali njega nema. Nije mu saveznik u borbi za Ligu šampiona.

Napravili su u Kragujevcu snažan tim, aktivirali dve bombe u vidu Nikole Jakšića i Duška Pijetlovića, te angažovali zlatne olimpijce Strahinju Rašovića, Radomira Drašovića, Petra Jakšića i Radoslava Filipovića. Tamo s kraja jeseni i početka zime će verovatno biti kadri da se porvu sa najboljim evropskim ekipama, ali do njih treba stići. Radnički je preskočio prvu nagaznu minu na tom putu, teškom mukom bacio je na pleća BVSC – 10:9.

Izabrane vesti

Liga šampiona je za Radnički bila u izmaglici, bio je uzdrman i zaostajao je tri gola, ali su se u pravi čas ukazale najveće letnje akvizicije. Na krcatom bazenu u Kragujevcu ekipu su pokrenuli Nikola Jakšić i Duško Pijetlović, zajedno sa Valikom Dadvanijem su anulirali prednost mađarskog kluba, da bi pet sekundi pre kraja iskusni centar prelomio utakmicu u korist tima Uroša Stevanovića.

Vratio se Duško Pijetlović iz penzije, dao gol odluke u prvom kvalifikacionom meču za Ligu šampiona i bio najefikasniji uz crnogorskog sidraša Nikolu Murišića. Upravo su njih dvojica u pretposlednjem napadu doneli igrača više, igrao je Radnički sa dva centra. Taj napad nije realizovao, međutim, u nastavku je došao do pogotka vredna pobede i tri boda.

Nedostajali su kragujevačkom klubu Strahinja Rašović i Dušan Vasić, nedostajalo mu je i svežine. Evidentno je bilo da ekipa nije uigrana, da štošta ne štima. Ipak, izvukao se srpski vicešampion iz neugodne situacije, ali da bi ugledao Ligu šampiona, biće neophodno da trijumfuje i u naredna dve utakmice. Prvo sutra protiv Vuljagmenija, koji predvodi Vladimir Vujasinović, a zatim i protiv zagrebačke Mladosti. Sedmostruki evropski prvak je na startu kvalifikacija bez po muke izašao na kraj sa Grcima – 11:6.

Izvanredan je bio ruski bombarder Konstantin Harkov protiv Vuljagmenija, postigao je bezmalo polovinu golova za zagrebački klub. Pet puta se upisao u strelce, sevala je levica hrvatskog reprezentativca. Bio je faktor odluke. Kod Grka je na visokom nivou u napadu bio isključivo Efstatios Kalogeropulos, kapiten je bio zaslužan za polovinu pogodaka ekipe Vladimira Vujasinovića

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

GRUPA A

Četvrtak

Jug Dubrovnik – Dinamo Bukurešt 15:8

Jadran Herceg Novi – Banjaluka 35:3

Petak

Jug Dubrovnik – Jadran Herceg Novi 12:14

20.30: Barselona – Dinamo Bukurešt

Subota

10.30: Barselona – Banjaluka

12.30: Jadran Herceg Novi – Dinamo Bukurešt

18.30: Jug Dubrovnik – Barselona

20.30: Banjaluka – Dinamo Bukurešt

Nedelja

10.30: Jadran Herceg Novi – Barselona

12.30: Jug Dubrovnik – Banjaluka

GRUPA B

Petak

Vuljagmeni – Mladost Zagreb 6:11

Radnički – BVSC 10:9

Subota

18.00: Mladost Zagreb – BVSC

20.00: Radnički – Vuljagmeni

Nedelja

18.00: BVSC – Vuljagmeni

20.00: Radnički – Mladost Zagreb

GRUPA C

Četvrtak

Enka Istanbul – Oradea 8:20

Špandau – PAOK 12:10

Petak

Oradea – Špandau 8:7

Breša – PAOK 15:4

Subota

08.30: PAOK – Enka Istanbul

10.30: Breša – Špandau

17.30: PAOK – Oradea

19.30: Enka Istanbul – Breša

Nedelja

09.00: Špandau – Enka Istanbul

11.00: Oradea – Breša

GRUPA D

Petak

Sabadelj – PAN 17:5

21.00: Šabac – Ortiđa

Subota

17.30: Sabadelj – Šabac

19.15: Ortiđa – PAN

Nedelja

11.30: PAN – Šabac

13.15: Sabadelj – Ortiđa



tagovi

VK VuljagmeniVK Mladost ZagrebVK BVSCVK RadničkiLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara