Đorđe Ćirković (©Starsport)
Đorđe Ćirković (©Starsport)

Puna Banjica kao nagrada i novi Partizan gladan golova, pobeda, trofeja...

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.09.24. | 10:20

„Zbog ovoga se radi i živi, zbog punih tribina. Hvala navijačima, rekao je trener crno-belih rukometaša Đorđe Ćirković

I posle sedam godina je Banjica ostala neosvojiva tvrđava za rukometaše Crvene zvezde. Crno-beli su potvrdili da su za klasu bolji od večitog rivala, da će sa šampionom Vojvodinom da se bori za titulu. Teško će neko da uzme bodove Partizanu i Lalama, to se videlo već na startu Super rukometne lige, pa brejk u Novom Sadu pre pet dana dobija na značaju u bici za pol-poziciju pred majski plej-of.

Konačno, „hram beogradskog rukometa“ bio je bio pun kao nekada, doduše prošlo je mnogo vremena. Skoro 2.500 gledalaca uživalo je u odličnom izdanju čete Đorđa Ćirkovića. Prednost je već na početku drugog poluvremena bila dvocifrena, dostigla je i +13 (26:13), da bi domaćin u finišu povukao ručnu.

Izabrane vesti

Nikola Crnoglavac je nastavio da rešeta mreže rivala, pokazao je da je povreda prošlost, da se vraća u ritam i da će biti adut osvajač Kupa Srbije u ovoj sezoni. Ivan Mićić je opet dominirao na crti, ali i u odbrani, kao središnji igrač, krila su bila raspucana, iskusni Marko Vasić i Mladen Šotić, u finišu i Lazar Anđelković, novajlija iz Dubočice. Najbolju partiju od dolaska iz Bukurešta, iz tabora Dinama, imao je iranski Nindža na golu, Sead Heidarirad. Slovenac Miha Kotar je sve bolji kao organizator igre, dok je odbrana bila granitna sa iskusnim Nemanjom Obradovićem i Nemanjom Ratkovićem.

Navijači crno-belih su prepoznali rast kluba, šampionske ambicije. I pre utakmice, prodaja majica, makar i samo nekoliko desetina bude prodatih, kao i godišnje karte, govore da se nova energija stvara u Humskoj na svim poljima, da je nešto novo u srpskom rukometu.

Dugo Banjica nije bila puna. Mogla je da vidi novi Partizan, gladan golova, pobeda, trofeja pod dirigentskom palicom Đorđa Ćirkovića.

Klub je uradio fenomenalan posao poslednjih meseci. Sve se poklopilo. Zbog ovoga se radi i živi, zbog punih tribina. Hvala navijačima“, rekao je Ćirković.

I igrači su bili oduševljeni ambijentom.

Ovo je nešto što svaki igrač sanja, da ima ovakvu podršku sa tribina“, istakao je Nemanja Obradović, dok je Mladen Šotić u sličnom stilu pohvalio dolazak Grobara u velikom broju.

Drago mi je što je ovoliko navijača došlo da nas podrže na prvoj domaćoj utakmici. Falio nam je taj odnos pripadnosti, da nas navijači guraju. Znači nam njihova podrška. Svaki put kada dođu, svaki igrač to prepozna, da možda i više nego što u tom trenutku može“, kaže levo krilo crno-belih.

Pobeda nad Vojvodinom prošle nedelje dala je krila crno-belima, ali Ćirković smatra da ima još rezerve u timu, da očekuje bolji Partizan u nastavku sezone.

Dobra je energija, pristup, voljni momenat igrača, zrelost u odnosu na prošlu sezone. Videlo smo to u Novom Sadu, a i sada protiv Zvezde. Zidamo polako rezultat. Ima još nepreciznosti, konfuzije u nekim momentima. Ne uspevamo brzo da neke akcije rešavamo, da dovedemo do automatizma“, rekao je učitelj crno-belih rukometaša.

Partizan očekuje nešto teži raspored u prvom delu šampionata, gostovanje Vranju, pa dueli sa Dinamom iz Pančeva i Metaloplastikom.

Kolektivno smo dobili prva dva meča. Dobar početak sezone, daje nam na samopouzdanju. Idemo u Vranje po nove bodove. Osetili smo protiv Vojvodine da je ovo naš trenutak, da je velika stvar urađena, ali da ima još mnogo da se igra. Ako zadržimo ovaj fokus možemo da se radujemo na kraju sezone, smatra Šotić.

I nekadašnji reprezentativac Srbije je u formi.

Prijatan je osećaj kada možeš da pomogneš. Ima nas više ove sezone. Čeka nas i Evropa, želimo da prezimimo u EHF kupu, pa na proleće, što da ne, da dobijemo recimo Olimpijakos. Mislim da bi to bio spektakl za navijače“, istaklo je levo krilo Partizana.


tagovi

Rukometna superligaRK Crvena zvezdaRK PartizanMladen ŠotićĐorđe Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara