Mikec i Arunovićeva (©AFP)
Mikec i Arunovićeva (©AFP)

Prva medalja za Srbiju: Mikec i Arunovićeva sutra za zlato!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 09:49

Strelci probili led

Prvo, pa – mešovito. Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su kvalifikacije u disciplini mešoviti dubl vazdušnim pištoljem 10 metara završili na drugom mestu što znači da će sutra u finalu samo odlučivati o tome da li će odličje biti srebrno ili, nadamo se, zlatno.

Propozicije takmičenja u mešovitom dublu nešto su drugačije nego u individualnim disciplinama. U kvalifikacijama je učestvovalo 17 reprezentacija, a prvi i drugi idu u finale u kome se bore za zlato, dok treći i četvrti u međusobnom duelu odlučuju o brozni.

Izabrane vesti

Mikec i Arunovićeva su u kvalifikacijama zauzeli drugo mesto pošto su upucali 581 krug. Jedan više pogodio je turski tandem Seval Ilajda Tarhan – Jusuf Dikec s kojim će se srpski dubl takmičiti za zvanje olimpijskog šampiona.

Arunovićeva je tako stigla do prve olimpijske medalje, pošto je do sada dva puta uzimala one „drvene“ kada je dvostruka svetska i devetostruka evropska šampionka takmičenje završavala na četvrtom mestu.

Mikec kod kuće već ima srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Tokiju. U Parizu je pucao i u finalu u individualnoj konkurenciji, ali nakon što je bio najbolji u kvalifikacijama na kraju je zauzeo tek sedmo mesto. No, sada je ipak stigao do pobedničkog postolja.

Srpski strelci su tako nastavili dugu tradiciju osvajanja medalja na Olimpijskim igrama. U Tokiju je uz Mikeca broznu upucao Milenko Sebić. U Riju nisu bili uspešni, ali nam je 2012. U Londonu Ivana Maksimović, sada Anđušić, donela srebro, a Andrija Zlatić bronzu. Neprikosnovena je naravno Jasna Šekarić sa pet olimpijskih medalja, jednom zlatnom, tri srebrne i jednom bronzanom.

Sada aplaudiramo Damiru Mikecu i Zorani Arunović. Svaka čast.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara