Detalj sa prošlog meča Čifsa i Bilsa (©AFP)
Detalj sa prošlog meča Čifsa i Bilsa (©AFP)

Prštaće na Erouhedu: Revolveraški obračun – Mahoms VS Alen

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 22:45

NFL, plej-of: Poslednji učesnik konferencijskih finala biće poznat posle noćašnjeg duela (00.30) Kanzas Siti Čifsa i Bafalo Bilsa

Spektakl na Erouhedu. Očekuje se finale pre finala u Američkoj fudbalskoj konferenciji (AFC) – Kanzas Siti na svom terenu noćas (00.30) dočekuje Bafalo Bilse. Pobednik ovog meča naredne nedelje dočekaće pred svojim navijačima Sinsinati Bengalse, koji su dobili u Nešvilu Tenesi Tajtense sa 19:16 u prvom meču polufinala konferencije.

Očekuje se meč dva brutalno dobra napada sa dvojicom mladih kvoterbekova koji će da vladaju ligom u narednih 10 godina, Patrikom Mahomsom i Džošom Alenom. Prethodnih godina su ovi timovi igrali u finalu AFC-a, kada su Čifsi lako slavili sa 38:24. Međutim, Bilsi su se ove sezone u ligaškom delu šampionata revanširali, slavili na Erouhedu sa 38:20. Od toga meča na početku sezone, Mahoms je popravio formu, igra znatno bolje, dok je Alen takođe u top formi.

Izabrane vesti

Kanzas je Pitsburg Stilersima prošle nedelje dao 42 poena, dok je Alen terorisao Petriotse, postigavši čak 47. Vodio je svoj tim do tačdauna u svakom napadu. Nije bilo panta za Bafalo koji je pokazao divizijskom rivalu da je on sada gazda Istoka AFC-a. Videćemo da li će Alen da zagospodari i konferencijom.

Kanzas ima 10 pobeda u poslednjih 11 mečeva. Jedino je tim Endija Rida poklekao u Ohaju protiv Sinsinatija u pretposlednjem kolu. Bafalo je u seriji od pet trijumfa. Oba kvoterbeka imaju sjajne napade. Mahoms se uzda u brzonogog risivera Tajrika Hila i najproduktivnijeg tajt enda lige u poslednjih pet, šest godina, Trevisa Kelsija. Dobra vest za trenera domaćeg tima Endija Rida je da će se u tim vraća startni raning bek Klajd Edvards Hiler. Ipak, sve zavisi od Mahomsa i njegovih projektila. Ove sezone je znao da podbaci, gubi lopte, ali kako šampionat odmiče sve je bolji i sigurniji i opet je onaj stari, dominantni kvoterbek koji je napast za odbrane.

00.30: (1,75) Kanzas Siti Čifs (13,0) Bafalo Bils (2,30)

Alen takođe ima top u ruci, a prva meta biće mu Stefon Digs. Tu je i veteran Emanuel Sanders i sve boji tajt end Doson Noks. Trčanje Bilsa je većim delom sezone bilo u drugom planu, ali je prošle nedelje protiv Nju Iglanda odličan bio raning bek Dejvin Singlteri.

Odbrane će biti na mukama. Prednja linija Kanzasa je bolji deo defanzive sa Krisom Džonsom, Frenkom Klarkom i Melvinom Ingramom, dok Bilsi imaju bolji sekendari na čelu sa sjajnim sejftijem Majkom Hajdom. Upravo će poslednji bedem odbrane Bilsa da bude na mukama kako da zaustavi Mahomsove bombe ka Mikolu Hardmenu i Tajriku Hilu.

Kvota u Mozzartu da će na meču Kanzas – Bafalo da bude više od 54,5 poena je 1,90.

Trebalo bismo da gledamo revolveraški obračun dvojice kvoterbekova na veliki broj poena. I kvota kaže da gotovo da nema favorita. Bafalo je sve zadivio pobedom protiv Nju Inglanda sa 47:17 prošle nedelje i želi drugi put u ovoj sezoni da utiša uvuk bučni Erouhed.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

AFC

Subota

Tenesi Tajtens - Sinsinati Bengals 16:19 (0:6, 6:3, 10:7, 0:3)

Ponedeljak

00.30: (1,75) Kanzas Siti Čifs (13,0) Bafalo Bils (2,30)

NFC

Nedelja

Grin Bej Pekers - San Francisko Fortinajners 10:13 (7:0, 0:0, 0:3, 3:10)

Tampa Bej Bakanirs - Los Anđeles Rems u toku

***kvote su podložne promenama


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalKanzas Siti ČifsBafalo BilsPatrik MahomsDžoš Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara